Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις: «Σαχλαμάρες όσα διακινούνται! Η κυβέρνηση είναι περήφανη» (Video)

Έβαλε τη θέση του τον Ερντογάν - «Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο και ούτε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις»

23 Νοεμβρίου 2022 14:04
Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις: «Σαχλαμάρες όσα διακινούνται! Η κυβέρνηση είναι περήφανη» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης από την αχαϊκή πρωτεύουσα, που πραγματοποιείται η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030, με τον πρωθυππουργό να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων. Παράλληλα, αυστηρά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ανώτερο κομματικό όργανο του κόμματός του.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου τους είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, υπήρξαν απομακρύνσεις προσώπων. Και θέσαμε σε διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου που αναγνωρίζει τις παθογένειες και επιχειρεί να τις θεραπεύσει.

Κάνουμε μία σειρά σημαντικές παρεμβάσεις. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καταργεί καθολικά τη χρήση και εμπορία κακόβουλων λογισμικών.

Παρεμβαίνουμε με τη μεγαλύτερη δραστικότητα που μας επιτρέπεται για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό. Παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά γίνονται παντού στον κόσμο.

Και μιας και ρωτήσατε αν εγώ αισθάνομαι ασφαλής για τις επικοινωνίες μας, να σας πω ότι το ζήτημα αυτό μας απασχολεί συχνά όταν συζητάμε με τους ομολόγους μας, γιατί πολλοί θα ήθελαν να ακούν τις επικοινωνίες μας εντός και εκτός.

Αυτό ισχύει για όλους τους αρχηγούς κρατών. Και κάνουμε τα πάντα ώστε οι επικοινωνίες μας να είναι ασφαλείς, αναγνωρίζοντας όμως πάντα ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά μας. Και αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας ακούν να επιμένουν να προσπαθούν να το κάνουν.

«Σαχλαμάρες όσα διακινούνται»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω μία διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του τύπου και τα αγκαλιάζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διότι άκουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016. Ακούσαμε ότι το Predator βρήκε με έναν παράξενο τρόπο την οικογένεια του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στην πυρκαγιά του Ματιού, ότι το Predator φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα πολυτελείας.

Αυτά είναι σαχλαμάρες. Είναι σαχλαμάρες. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητώ από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, διορθώνουμε τις αστοχίες μας, τις αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών. Τις χρειάζεται η χώρα.

Αλλά μεταξύ του να αναγνωρίζουμε ένα υφιστάμενο πρόβλημα, να διακινούμε λίστες χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και να πρέπει να αποδεικνύουμε εμείς ότι αυτά που γράφουν κάποιοι δεν ισχύουν αντί να τα αποδεικνύουν αυτοί που τα ισχυρίζονται υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Και τελικά μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι δεν είναι. Εγώ δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να γνωρίζω την έρευνα π[ου διεξάγει η δικαιοσύνη, αλλά αν κάποιοι κρίνουν ότι διαθέτουν στοιχεί να πάνε να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη».

Μητσοτάκης για Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο και ούτε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η κυβέρνηση ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας.

Ζούμε σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο και βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με μια Τουρκία απρόβλεπτη και εριστική. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα την τακτική μας απέναντι στην Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, όπου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα στην σχέση μας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με το παράλογο.

Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα είπε ακόμα. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το αν θα αλλάξει ο κ. Ερντογάν δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Πολλά που ακούγονται εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού κλίματος αλλά υπάρχει από πίσω και ένα δομικός τουρκικός αναθεωρητισμός που πρέπει να απαντηθεί με κάποιο τρόπο.

Ένα είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουμε στον διάλογο όποτε και αν γίνει χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις», τόνισε ακόμη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share