Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δημοσίευμα για σύνδεση ΕΥΠ - Predator βάζει νέα «φωτιά»: Πέντε πρόσωπα υπό διπλή παρακολούθηση

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση!

19 Νοεμβρίου 2022 21:28
Δημοσίευμα για σύνδεση ΕΥΠ - Predator βάζει νέα «φωτιά»: Πέντε πρόσωπα υπό διπλή παρακολούθηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν τα νέα δημοσιεύματα αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών. Η εφημερίδα Documento αναφέρει ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν συμπληρωματικά, με τη νόμιμη παρακολούθηση να ανοίγει το «μονοπάτι των επαφών» του παρακολουθούμενου και στη συνέχεια το λογισμικό να κλέβει τα δεδομένα από το κινητό του. Με την ευκαιρία, δείτε τις 7 σημαντικές καινοτομίες του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.

Τα πέντε πρόσωπα που παρακολουθούνταν με υπογραφή εισαγγελέα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι -παράλληλα με το Predator- η ΕΥΠ παρακολούθησε και με υπογραφή εισαγγελέα:

  • τον εν ενεργεία υπουργό Κωστή Χατζηδάκη
  • τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού ναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο
  • τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών, αντιναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο
  • τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά αλλά και τον
  • ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.

Χατζηδάκης: «Γνωστή η συμπόρευσή μου με τον πρωθυπουργό - Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω»

Για τα σενάρια παρακολούθησής του, από την ίδια την ΕΥΠ, ερωτήθηκε οΚωστής Χατζηδάκης. «Αισθάνθηκα τεράστια έκπληξη. Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω, πρώτον γιατί το δημοσίευμα αναφέρεται στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα κι εγώ παραδοσιακά είχα και έχω μία συμπόρευση με τον πρωθυπουργό . Δεν είναι μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον Real.

Βήμα της Κυριακής: Μέσα από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ λειτουργούσε το Predator

Την ίδια ώρα, το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι τη διετία 2020-2022, το Predator όχι μόνο λειτουργούσε μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, αλλά ρόλο είχε και μία αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας η οποία παράλληλα είχε και ρόλο στις νόμιμες υποκλοπές που ζητούσε η ΕΥΠ, υπογράφοντας μάλιστα και η ίδια τα αιτήματα. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ονόματα αστυνομικών που αποσπάστηκαν στο κέντρο λειτουργίας του λογισμικού από την ΕΥΠ.

Μιλώντας στο OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ισχυρίστηκε ότι, πίσω από τα δημοσιεύματα, υπάρχει κάποιος που θέλει να βλάψει τον πρωθυπουργό. «Δε γνωρίζω εάν με παρακολουθούν ή εάν με παρακολουθούσαν. Που στοχεύει αυτό; Στοχεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επομένως κάποιος που θέλει να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει μια πράξη. Εάν είναι αλήθεια», είπε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share