Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αμετανόητος ο Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από το ευρώ! Πλήρωσε ακριβό τίμημα»

Συνεχίζει να υπερασπίζεται την πρότασή του για προσωρινό Grexit την περίοδο της κρίση

19 Νοεμβρίου 2022 14:54
Αμετανόητος ο Σόιμπλε: «Η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από το ευρώ! Πλήρωσε ακριβό τίμημα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος» ως πρόβλημα, παραδέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπερασπίζεται ωστόσο ως οικονομικά σωστή την πρότασή του για προσωρινή έξοδό της από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της κρίσης. Παράλληλα, μια απίστευτα προκλητική δήλωση έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας: «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε κάποτε...»

Η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει αργότερα! Πλήρωσε ακριβό τίμημα!»

«Από νωρίς συμβούλεψα τους Έλληνες συναδέλφους μου: Χρειάζεστε το εργαλείο της εξωτερικής υποτίμησης για να κάνετε την οικονομία σας και πάλι ανταγωνιστική.

Για αυτό και θα πρέπει να φύγετε προσωρινά από τη Νομισματική Ένωση και θα μπορέσετε να επιστρέψετε αργότερα σε αυτήν. Τέτοιες συμβουλές δεν είναι δημοφιλείς, αλλά ήταν από οικονομικής απόψεως σωστές.

Μια εσωτερική υποτίμηση μέσω των μισθών είναι πολιτικά μη βιώσιμη» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Aπαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «η Ελλάδα τελικά τα κατάφερε και παρέμεινε στην Ευρωζώνη», υποστηρίζει: «Όμως η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα, η ζημιά σε κοινωνικό επίπεδο είναι μεγάλη. Πλέον η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι έχει πληγεί σοβαρά η εικόνα της Γερμανίας, για να ερωτηθεί εάν αισθάνεται και ο ίδιος υπεύθυνος για αυτό, με τη στάση του κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης, όταν «κουνούσε το δάχτυλο στις άλλες χώρες».

«Ρωτήστε τους συναδέλφους μου πρώην υπουργούς Οικονομικών: Υπήρχε πάντα μια ξεκάθαρη πλειοψηφία υπέρ των θέσεών μου μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, δεν ακολουθούσα μοναχική πορεία. Και πλέον πολλές χώρες τα πάνε και πάλι πολύ καλά, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία», απαντά.

Ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία του Σόιμπλε και έπεσαν «νεκροί» στο πάτωμα! (Video)

Διαμαρτυρία die-in διοργάνωσε μια ομάδα περίπου 20 ακτιβιστών στην γερμανική βουλή.

Οι νεαροί φοιτητές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον δραστικό τρόπο για τα ανεπαρκή μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης ως προς την κλιματική αλλαγή.

Η διαμαρτυρία σημειώθηκε εχθές κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης της Bundestagμε τίτλο «Νεολαία και Βουλή», στην οποία παρευρίσκονταν πολλοί φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είκοσι άτομα σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, κατευθύνθηκαν στον χώρο μπροστά από την έδρα του προέδρου της Bundestag και ξάπλωσαν μπροστά του, παριστάνοντας τους νεκρούς. Την ίδια ώρα, άλλοι ακτιβιστές ξεδίπλωσαν ένα αυτοσχέδιο πανό που έγραφε «Η πολιτική σας για το κλίμα ισούται με καταστροφή».

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας παρέμεινε ατάραχος και είπε στους φοιτητές: «Ξαπλώστε όση ώρα θέλετε. Οφείλω όμως να σας προειδοποιήσω ότι αύριο το μεσημέρι η βουλή θα πρέπει να συνεδριάσει υπό την προεδρία μου, οπότε μέχρι εκείνη την ώρα πρέπει να έχετε φύγει».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share