Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πυρά» από Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είμαι ντεντέκτιβ, αλλά ο Μητσοτάκης είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός»

«Τα στοιχεία είναι στην ΕΥΠ, στους παρόχους και στην εισαγγελέα»

10 Νοεμβρίου 2022 21:34
«Πυρά» από Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είμαι ντεντέκτιβ, αλλά ο Μητσοτάκης είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός»
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα νέα έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Πιερία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχοντας ως αιχμή του δόρατος την υπόθεση των υποκλοπών μίλησε για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. «Επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις. Άρα λοιπόν είναι ένοχος», είπε για τον κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση εάν κάποιος από τους 31 που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento παρακολουθούσε και η ΕΥΠ, υπενθύμισε, τονίζοντας ότι κανένας δεν βγήκε να απαντήσει. «Εάν ο κ. Πρωθυπουργός γνώριζε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είμαι ντετέκτιβ. Τα στοιχεία είναι στην ΕΥΠ, στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και στην κυρία Βλάχου εισαγγελέα της ΕΥΠ», είπε. Και υπενθύμισε ότι η κυρία Βλάχου είπε στη Βουλή ότι μπορεί να παρακολουθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν το κρίνει. «Ζητάμε να δοθούν απαντήσεις», τόνισε και «αυτό μπορεί να το κάνει ο πρωθυπουργός». Σημείωσε δε, ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις, με εξαίρεση την σιβυλλική αντίδραση του Νίκου Δένδια, κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν είπε κάτι. «Βλέπουμε τη Σιωπή των Αμνών», σχολίασε.

Αλέξης Τσίπρας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Το κρίσιμο είναι εάν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει μπανανία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Χρειάζεται να πέσει φως και όχι σκοτάδι», συμπλήρωσε. «Αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Θα πάμε έτσι σε εκλογές;», αναρωτήθηκε εκ νέου.

Το ζήτημα της ακρίβειας

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. «Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες», σημείωσε. «Σε αυτή την εποχή έχουμε διόγκωση των δημοσίων εσόδων. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια ανακατανομή πλούτου. Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή». Σημείωσε δε, ότι με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

Διατηρείται η αισχροκέρδεια και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, ενώ τα υπερκέρδη θα έπρεπε να πηγαίνουν στην κοινωνία. Φοβερή αναδιανομή πλούτου. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι πιο ακριβή στην Ευρώπη στο ρεύμα. Αν πιστεύει αυτά που λέει η κυβέρνηση, τότε εκπέμπει μια αλαζονεία», σημείωσε. Ακόμα και στο πεδίο του χρέους, που «...οι άριστοι θα έφερναν αλλαγές προς το καλύτερα, τα στοιχεία έχουν επιδεινωθεί». Και προέβλεψε ότι μπροστά μας έχουμε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

«Γέμισε Πάτσηδες η αγορά»

Το φαινόμενο Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου, όπως και στην περίπτωση των υποκλοπών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ο κ. Τσίπρας. «Το κόμμα που χρωστάει 390 εκατ. στις τράπεζες, είναι το κόμμα που έχει γεμίζει την αγορά με «Πάτσηδες» που κυνηγάνε νοικοκυριά», πρόσθεσε. «Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Πάμε σε εκλογές σε απλή αναλογική, ζητάμε να είμαστε πρώτο κόμμα για να έχει η χώρα κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share