Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Ντροπή και αίσχος, πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας - Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση μομφής»

«Πυρά» του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου

7 Νοεμβρίου 2022 19:27
Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Ντροπή και αίσχος, πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας - Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση μομφής»
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απάντηση για το δημοσίευμα του Documento σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι απίστευτο ψέμα. Έχουμε ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι δήθεν βρίσκονται υπό παρακολούθηση πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και οι γυναίκες τους, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο και κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι είμαι ιθύνων νους. Υπάρχει Έλληνας που να το πιστεύει αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Εθνικές εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες - 1 στους 2 Έλληνες θέλει κυβέρνηση συνεργασίας (video)

«Πιστεύει κανείς ότι μέσα σε όλα που είχα να διαχειριστώ αυτά τα τρία χρόνια παρακολουθούσα υπουργούς μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή τόσο χαμηλά; Ποια είναι η δική μου άμυνα; Καμία απόδειξη και ντροπή και αίσχος! Αν ο κ. Βαξεβάνης δεν προσκομίσει αποδείξεις Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας δικιά του η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη Δεν είναι δυνατόν η πολιτική αντιπαράθεση στον τόπο είναι υπεύθυνος όποιος κατευθύνει τον Βαξεβάνη για αυτή την κατάντια του τόπου».

Συνεντευξη Κυριακου Μητσοτακη στον Νικο Χατζηνικολαου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Όταν ο κ. Χατζηνικολάου του υπενθύμισε πως και το καλοκαίρι η Καθημερινή μιλούσε για άλλες 7 παρακολουθήσεις εκτός του Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator. Τελείως διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι το έχω ενορχηστρώσει εγώ.

Δεν γνωρίζω από ποιον και πρέπει να το μάθουμε. Θα το ξεδιαλύνουμε και θα ψηφίσουμε διάταξη που θα απαγορεύει ρητά αυτά τα λογισμικά. Δεν ήταν η ΕΥΠ και δεν είχα ανάμειξη. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε μια Δημοκρατία. Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού».

Για την ερώτηση στην Βουλή του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: «Θέλω να καταλάβετε την οργή μου. Να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι μιλάω με τους υπουργούς μου και μετά τους παρακολουθώ; Δεν φοβάμαι να αναμετρηθώ με τον κ. Τσίπρα. Τον προκαλώ μάλιστα να κάνει πρόταση μομφής εναντίον μου για να δει ξανά ότι οι βουλευτές μου είναι με το μέρος μου».

Συνεντευξη Κυριακου Μητσοτακη στον Νικο Χατζηνικολαου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Εκλογές στο τέλος της 4ετίας»

Οι εκλογές θα γίνουν τα 2023 στην ώρα τους. Όπως το έχω πει. Ημερομηνίες εκλογών έχουν κατά καιρούς γραφτείς το καλεντάρι πολλές και έχουν διαψευστεί. Προσωπικά δεν πρόκειται αν συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγελματίες εκβιαστεές που αυτό θέλουν να επιδιώξουν.

Η χώρα έχει σύνταγμα. Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν κάποιος το αμφισβητεί δεν έχει παρά να ζητήσει να αρθεί. Και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για εξιχνίαση. Και πρώτος στέλνω μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share