Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία και ηχητικά που θα δημοσιευτούν με προσοχή - Να αφήσουμε το κρυφτούλι»

«Δεν είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο»

7 Νοεμβρίου 2022 14:20
Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία και ηχητικά που θα δημοσιευτούν με προσοχή - Να αφήσουμε το κρυφτούλι»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Βαξεβάνης επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας του, Documento, του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ανάλογα με τα στοιχεία που έδωσε στον εισαγγελέα, θα κληθούν να καταθέσουν και άλλα άτομα.

Δείτε επίσης: «Αναβρασμός» στη ΝΔ για τις παρακολουθήσεις - Τι απαντά η κυβέρνηση για τα 33 ονόματα που καταγγέλλεται ότι παρακολουθούνταν με το Predator

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συνενώσει τις πέντε δικογραφίες για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και να συνενωθούν όλες οι έρευνες υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελέα προκείμενου «να σταματήσει να σαλαμοποιείται η απόφαση αυτή».

«Δεν είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα» τόνισε ο κ. Βαξεβάνης και υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία και «θα επανέλθει σε αυτά» καθώς είναι πολλά. Ωστόσο, είπε πως δεν θέλει να πέσει στην παγίδα και να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, «όπως έχει γίνει και σε άλλες υποθέσεις» στο παρελθόν.

Μάλιστα, δήλωσε μαζί με τον δικηγόρο του ότι υπάρχουν ακόμα και ηχητικά, ωστόσο, με μεγάλη προσοχή θα τα δημοσιεύσει στην εφημερίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Παράλληλα, προτίθεται να επισκεφθεί και την εισαγγελέα, την προϊσταμένη της ποινικής δίωξης που τον κάλεσε να δώσει κατάθεση. Επιμένει, όμως, ότι όλα αυτά πρέπει να κριθούν ενιαία από την ανώτατη Δικαιοσύνη.

Η δήλωση Βαξεβάνη

«Πρέπει λοιπόν να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να τεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελέας η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι "δεν ξέρουμε, δεν είδαμε, κάτι ασκούσαμε, δεν έχουμε στοιχεία"», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όπως πρόσθεσε, «και στον κ. Ντογιάκο έχουν κατονομαστεί αλλά και στα δημοσιεύματα, δύο επιχειρηματίες ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό που κατέληξε να παρακολουθεί όλο το υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share