Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα κατά της Ελλάδος - Τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας

27 Οκτωβρίου 2022 12:35
Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα κατά της Ελλάδος - Τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και τόνισε ότι «ο Ερντογάν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα κατά της Ελλάδος» ενώ τόνισε ότι «τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν».

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Παραλογισμός Χουλούσι Ακάρ - «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά και μετά ελάτε για διάλογο» (Video)

Νωρίτερα οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν μαζί την Ακρόπολη, ενώ αυτή την ώρα έχουν μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσουν. Στο επίκεντρο της συνάντησης το ενεργειακό και η τουρκική προκλητικότητα. Δείτε Live τη συνάντηση:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξενάγηση και περίπατος στην Ακρόπολη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (PHOTOS)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα μαζί με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σόλτς, για ξενάγηση και βολτάδα στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της χώρας μας.

Υπό δρακόντεια μέτρα ο Όλαφ Σολτς έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο οπού τον περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε επίσης το αισιόδοξο μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

Τι έπεται στην σημερινή ατζέντα του Πρωθυπουργού

Στις 11:00, μετά την ξενάγηση, ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τον Καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα συζητήσουν για όλα τα μείζοντα θέματα της επικαιρότητας. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Παρακάτω βλέπετε τις φωτογραφίες τους:

Μητσοτάκης και Ολάφ

Μητσοτάκης και Ολάφ

Μητσοτάκης και Ολάφ

Μητσοτάκης και Ολάφ

Ολάφ Σολτς

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share