Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Πόση ντροπή; Ψήφιζε για κόκκινα δάνεια στη Βουλή και μετά τα παζάρευε» – Ξέσπασε ο Ευαγγελάτος για τον Πάτση (video)

Έξαλλος ο Νίκος Ευαγγελάτος από τη... μπίζνα όπως τη χαρακτήρισε του Ανδρέα Πάτση!

25 Οκτωβρίου 2022 18:59
«Πόση ντροπή; Ψήφιζε για κόκκινα δάνεια στη Βουλή και μετά τα παζάρευε» – Ξέσπασε ο Ευαγγελάτος για τον Πάτση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξέσπασμα του παρουσιαστή της εκπομπής Live News του MEGA, Νίκου Ευαγγελάτου, προκάλεσε η ιστορία που αποκαλύφθηκε γύρω από τη διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών με τη Νέα Δημοκρατία, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση με «κόκκινα δάνεια» που φέρεται να αγοράζει η εταιρεία του, την ώρα που ο ίδιος ψήφιζε στη Βουλή νόμους για το ίδιο θέμα. Το ηθικό κομμάτι και όχι το νομικό ήταν αυτό που έθεσε τον βουλευτή εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάπου εκεί όμως, ανέλαβε «δράση» ο Νίκος Ευαγγελάτος, οποίος μέσα από την εκπομπή του ξέσπασε κατά του Ανδρέα Πάτση: «Δεν τον πολυξέραμε ως βουλευτή. Ομως αποδείχτηκε ότι μετέχει σε εταιρείες οι οποίες παίρνουν έργο από τις λεγόμενες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Με απλά λόγια ο δικηγόρος στο επάγγελμα, έκανε κάτι εκτός κάθε λογικής! Συγγνώμη, αλλά είναι πάρα πολύ χοντρό και ας είναι νόμιμα εκλεγμένος.

» Προσωπικά δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω. Ως επιχειρηματίας, προφανώς έχει βγάλει αρκετά χρήματα, αν κρίνω από τα ακριβά ρολόγια που φοράει και το ντύσιμο. Ομως, ως βουλευτής δεν γίνεται να ψηφίζεις στη Βουλή νόμους για τα κόκκινα δάνεια και την ίδια ώρα η εταιρεία να παζαρεύει δάνεια και να κάνει πλειστηριασμούς. Είναι μεγάλη ντροπή! Ωραία μπίζνα είχε στήσει ο κ. Πάτσης. Ας έμενε επιχειρηματίας όμως, ας μη γινόταν βουλευτής. Ντροπή».

«Δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις του»: Διαγράφηκε από τη ΝΔ

Τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, «του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά, μετά τις καταγγελίες εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια». Ο κ. Πάτσης, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί πως απέκτησε μέσω εταιρειών του εξωτερικού «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, κλήθηκε να απαντήσει για τα όσα γράφονται σχετικά με την προέλευση των χρημάτων, τις αλλοδαπές εταιρίες και τις συμβάσεις που φέρεται να σύναψε με τα ΕΛΤΑ. Και αυτό για να εξακριβωθεί η νομιμότητα της επαγγελματικής του δραστηριότητας και να διερευνηθεί αν υπάρχει και ηθική διάσταση στο θέμα.

Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share