Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανδρέας Πάτσης: Διαγράφηκε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τον σάλο με τα «κόκκινα» δάνεια (photo)

«Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ»

25 Οκτωβρίου 2022 15:19
Ανδρέας Πάτσης: Διαγράφηκε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τον σάλο με τα «κόκκινα» δάνεια (photo)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSΙ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάτσης αρνείται να παραδώσει την έδρα του. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Η επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες Πολάκη:

επιστολη-ανδρεα-πατση-25-10

Αλέξης Τσίπρας: Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη - «Πολιτική στρουθοκάμηλος»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής για τα συμπεράσματα των ερευνών που πραγματοποίησε η εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές. Παράλληλα, αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα του για την αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού ως συμπεριφορά στρουθοκάμηλου, αφήνοντας αιχμές και για τον πρόεδρο της Βουλής επειδή η συζήτηση προγραμματίστηκε την ημέρα της Συνόδου Κορυφής με τον κ. Μητσοτάκη να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και να μην τοποθετείται για τα συμπεράσματα της εξεταστικής. «Ο πρωθυπουργός στα δύσκολα κρύβεται, κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του, πίσω από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω ακόμα και από το απόρρητο».

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει» είπε και πρόσθεσε ότι όταν «υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί» και «όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα, τους συνεργάτες του».

Τον κατηγόρησε ότι «κρύφτηκε στη φονική φάση της πανδημίας -αλλά τον αποκάλυψε ο ίδιος ο κύριος Τσιόδρας», ότι «κρύβεται πίσω από τον Πούτιν για την ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις -αλλά τον αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat» και πως «κρύβεται και τώρα από τη συζήτηση για τις υποκλοπές».

«Επειδή κρύβεται νομίζει ότι δεν τον βλέπουμε;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. «Εγώ θα περιμένω να δω για πόσο ακόμα θα έχει το κεφάλι του στο χώμα προσποιούμενος ότι κανείς δεν τον βλέπει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο ακόμα μία φορά για διπλό σκάνδαλο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share