Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ηχηρά μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια όλων μας - Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι!» (Video)

«Να χειριστούμε τα εγκλήματα κατά παιδιών με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία»

19 Οκτωβρίου 2022 11:27
Ηχηρά μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια όλων μας - Κανένα έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι!» (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναφορές στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό είχαν οι ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου σε εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο σχετικά με την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας παρίσταται και χαιρετίζει, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αποτελεσματικότητα αλλά και ευαισθησία»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «αποτρόπαια» τα εγκλήματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ενώ ζήτησε από τους Αστυνομικούς εκτός από αποτελεσματικότητα και ευαισθησία.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αποτρόπαια τα εγκλήματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Να τα χειριστούμε όχι μόνο με αποτελεσματικότητα αλλά και με ευαισθησία. Να αντλήσουμε τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να δέσουμε αυτές τις υποθέσεις έτσι ώστε όλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν να το κάνουν».

«Έρευνα μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος»

Για «έρευνα μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράστης» μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην υπόθεση της 12χρονης.

«Προσβάλλει και κακοποιεί την ψυχή ενός 12χρονου παιδιού και τη συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράσης. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χειριστούμε τα εγκλήματα κατά παιδιών με αποτελεσματικότητα και ευαισθησία

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στις παλιές σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας σε ένα κτήριο που φέρνει όμορφες αναμνήσεις σε όσους πέρασαν και εκπαιδεύτηκαν να υπηρετούν τους νόμους.

Είμαι μαζί σας μια μέρα πριν τη γιορτή του προστάτη της Αστυνομίας. Σας συγχαίρω για τον επαγγελματισμό σας και τη συμβολή σας στην ασφάλεια των πολιτών.

Να κάνω ξεχωριστή μνεία στους συναδέλφους σας που διακρίθηκαν για τις πράξεις τους. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα μικρό δείγμα των πολλών προσωπικών ιστοριών που δίνουν ξεχωριστό αποτύπωμα σε όλη την επικράτεια.

Η ασφάλεια όλων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται μακροσκελείς αναλύσεις για την ασφάλεια, συνδέεται με την κοινωνική ειρήνη και το δικαίωμα στην προκοπή. Την επιβάλλει όχι μόνο η οργάνωση μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά και η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος και η διαφοροποίηση των απειλών κατά των κοινωνικών αγαθών.

Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι η ίδια η εξέλιξη της παραβατικότητας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι νέες υβριδικές απειλές, η υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις και ακραία ρητορική.

Τρεις μόνο νέες αποστολές που επωμίστηκε η ΕΛ.ΑΣ:

  • Τήρηση των υγειονομικών μέτρων
  • Διαχείριση των φυσικών καταστροφών
  • Υπεράσπιση της εθνικής επικράτειας

Η Αστυνομία συνεργάστηκε άψογα με τις ένοπλες δυνάμεις για να αποτρέψει την εργαλειοποίηση ανθρώπων στα σύνορα.

Είναι μια αποστολή που υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ άγρυπνα 24 ώρες το 24ωρο. Φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Παράλληλα όμως όπως συμβαίνει σε κάθε προηγμένη κοινωνία οξύνονται οι ευαισθησίες των πολιτών και οι απαιτήσεις τους.

Δείγμα ωριμότητας της κοινωνίας. Η κακοποίηση ιδίως στον χώρο εργασίας αντιμετωπίζεται πια. Υπήρχαν και στο παρελθόν περιστατικά και περνούσαν απαρατήρητα. Σήμερα προκαλούν τεράστια κατακραυγή και μια μεγάλη πίεση στους κρατικούς μηχανισμούς για αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Δείγμα της αλληλεπίδρασης που αναπτύσσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τους κατάλληλους μηχανισμούς και μεριμνά για την κατάρτιση ανταποκρινόμενη σε καθολικό κοινωνικό αίτημα.

Αποτρόπαια τα εγκλήματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Να τα χειριστούμε όχι μόνο με αποτελεσματικότητα αλλά και με ευαισθησία. Να αντλήσουμε τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να δέσουμε αυτές τις υποθέσεις έτσι ώστε όλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν να το κάνουν.

Παρά την εικόνα ενίοτε διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας. Μια παλιά πληγή που έρχεται από το βαθύ παρελθόν – αναφέρομαι στην τρομοκρατική βία – έχει πρακτικά ξεριζωθεί.

Καταργήσαμε τα άβατα. Τα Εξάρχεια παραδόθηκαν σε κατοίκους και επισκέπτες. Οι καταλήψεις έχουν εκκενωθεί. Ποιοι μας ασκούν κριτική όταν επιβάλλουμε το νόμο και την τάξη».

Τάκης Θεοδωρικάκος για βιασμό 12χρονης: Θα συλληφθεί και ο τελευταίος δράστης

«Η Ασφάλεια για εμάς είναι προτεραιότητα στην πράξη. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας, θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα. Χωρίς Ασφάλεια δεν υπάρχει Δημοκρατία. Υλοποιούμε την ψηφιοποίηση των αρχείων της Αστυνομίας. Κάθε μέρα οι Αστυνομικοί είναι δίπλα στον πολίτη σε περιπολίες και όχι σε γραφεία. Αυτή η τακτική έχει οδηγήσει σε μείωση της εγκληματικότητας κατά περίπου 25% σε σχέση με την περίοδο 2015 – 2019.

Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες. Για εμάς ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Όπως έγινε με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Υπήρχαν υποψίες για δήθεν συγκάλυψη. Όλοι είναι προφυλακισμένοι σήμερα.

Τα στελέχη που εξιχνίασαν την υπόθεση βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας. Μαζί μας βρίσκονται και τα στελέχη που έβαλαν τέλος στο άβατο της Πολυτεχνειούπολης. Απέναντι σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για αυταρχισμό. Αυταρχισμός και έγκλημα είναι η ελεύθερη διακίνηση όπλων μέσα στις εστίες.

Ο νόμος είναι νόμος γι αυτό την ίδια αποφασιστικότητα δείχνει η Αστυνομία σε κάθε υπόθεση. Ιδίως όταν προσβάλλει και κακοποιεί την ψυχή ενός 12χρονου παιδιού και τη συνείδηση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος δράσης. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share