Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μαξίμου -Στην ατζέντα το μεταναστευτικό και οι τουρκικές προκλήσεις (video)

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη η συνεδρίαση

12 Οκτωβρίου 2022 14:54
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Μαξίμου -Στην ατζέντα το μεταναστευτικό και οι τουρκικές προκλήσεις (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στις 17:00, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είναι γνωστός για την τακτική των ίσων αποστάσεων ακόμη και σε πρόδηλες περιπτώσεις απειλών και παραβιάσεων από μέρους της γείτονος. Αύριο, ο υπουργός Άμυνας θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία. Προς ώρας, δεν φαίνεται να υπάρχει ραντεβού με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στην ατζέντα του ΚΥΣΕΑ ήταν το μεταναστευτικό και οι τουρκικές προκλήσεις σε ημερήσια βάση, μετά και την πρόσφατη παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία για εκμετάλλευση της λιβυκής ΑΟΖ από τουρκικές εταιρείες.

Ελληνοτουρκικά: Οι αντιφάσεις και το παραλήρημα Ερντογάν! Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάλασε το σχέδιο του "Σουλτάνου" - Tο παρασκήνιο της Συνόδου (Video)

Αντιφάσεις και αλλοπρόσαλλες απαντήσεις έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην Πράγα. Στην ερώτηση του Star τι εννοεί ότι θα έρθει μια βραδιά, πρακτικά είπε ότι αυτό είναι κάτι που το λέει σε όποια χώρα επιτίθεται στην Τουρκία.

Ωστόσο, εκεί αναίρεσε πλήρως τον εαυτό του, καθώς το να έρθει μετά από απειλή από οποιαδήποτε χώρα, ακυρώνει ουσιαστικά το βασικό στοιχείο του αιφνιδιασμού που περιέχει η φράση «θα έρθω ξαφνικά ένα βράδυ». Και προσπάθησε να παραστήσει και τον αμυνόμενο.

Στην επόμενη απάντηση ακύρωσε ξανά τα λεγόμενα του, λέγοντας πως «η Τουρκία δεν απειλεί κανέναν».

Το παραλήρημά του δεν είχε προηγούμενο. Τη μια απαντούσε ότι «δεν έχουμε να πούμε τίποτα με την Ελλάδα» και την άλλη ότι ελπίζει οι δύο χώρες να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουμε συν το χρόνω.

Η αποτίμηση της κυβέρνησης μετά το «επεισόδιο» Μητσοτάκη - Ερντογάν

H αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τούρκο προέδρου κυβερνητικοί παράγοντες την αποδίδουν στον αιφνιδιασμό που υπέστη από την άμεση απάντηση του πρωθυπουργού μέσα στο δείπνο.

Όλοι είδαν τι ακριβώς συνέβη, φάνηκε ποιος είναι αυτός που προκαλεί και τελικά ο Ερντογάν έφυγε από τη Σύνοδο περισσότερο απομονωμένος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέλοντας να συζητήσει το «ξεπάγωμα» της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας και την επανέναρξη των ευρωτουρκικών σχέσεων.

«Δεν είναι η ώρα να συζητηθεί κάτι τέτοιο», φέρεται να ήταν η απάντηση στο αίτημά του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share