Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Άδειασμα" Θάνου Πλεύρη στον πατέρα του για το φασιστικό χαιρετισμό μπροστά στη Μάγδα Φύσσα: «Είναι αποκτήνωση» (Video)

«Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα...»

11 Οκτωβρίου 2022 14:34
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κόλαφος ήταν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του Κωνσταντίνο Πλεύρη μέσα στη δικαστική αίθουσα, μπροστά στη Μάγδα Φύσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει» είπε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως ο χαιρετισμός «με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Με τον τρόπο αυτό, ο Θάνος Πλεύρης αποδοκίμασε έντονα την προκλητική κίνηση του πατέρα του τόσο μπροστά στη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, όσο και μπροστά στους δικαστές.

Το επίμαχο περιστατικό είχε γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 7 Οκτωβρίου.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, σε μία λεκτική αντιπαράθεση που είχε με την μάρτυρα, χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών κοιτάζοντας την μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η κίνηση αυτή έγινε για δεύτερη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, ωστόσο ήταν για πρώτη φορά που έγινε ενόσω οι δικαστές βρίσκονταν στην Έδρα και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

“Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε με τόσα εγκλήματα;”, φώναζαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share