Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Κεραυνός εν αιθρία» από τη Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα γίνουν σίγουρα δεύτερες εκλογές - Ο βαθμός που βάζω στον Μητσοτάκη είναι...»

Δεν κρύφτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

29 Σεπτεμβρίου 2022 12:00
«Κεραυνός εν αιθρία» από τη Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα γίνουν σίγουρα δεύτερες εκλογές - Ο βαθμός που βάζω στον Μητσοτάκη είναι...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σιγουριά πως θα διεξαχθούν και δεύτερες εκλογές, εξέφρασε η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN το πρωί της Πέμπτης (29/9).

Παράλληλα η κυριά Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στην ένταση στο ελληνοτουρκικό μέτωπο αλλά και στο κρίσιμο ζήτημα των παρακολουθήσεων, ενώ άσκησε ιδιαίτερα έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε επίσης: Στιγμές ευτυχίας για τη Ντόρα Μπακογιάννη - Η αγκαλιά που την έκανε να «λιώσει»

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην πάμε σε δεύτερες εκλογές. Δεν το βλέπω. Νομίζω το επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, δεν γίνεται. Αριθμητικά, χωρίς το πρώτο κόμμα, να γίνει κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση όπως την αποκάλεσε ο πρωθυπουργός, τερατογέννεση. Δεν γίνεται δηλαδή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στο OPEN.

Όπως τόνισε, τα κόμματα έχουν κάποιες πολιτικές και πολλές φορές οι διαφωνίες είναι τόσο έντονες που δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. «Οι πολιτικές υπηρετούνται από όλους μας. Ο κ. Βελόπουλος, για παράδειγμα, έχει εκφράσει τις απόψεις του για τον εμβολιασμό, για τον Πούτιν... Δεν συμπίπτουμε. Ο καθένας κάνει την επιλογή του, αλλά δεν συμπίπτουμε».

«Πάρα πολύ αδύναμο» το ΠΑΣΟΚ

Για το ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «το βλέπω πάρα πολύ αδύναμο, το βλέπω σε μία τροχιά, ας το πω ευγενικά, μη ανάπτυξης. Και το βλέπω σε μία τροχιά μη ανάπτυξης γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πολιτικό στίγμα».

«Νομίζω ότι η απόλυτη ανάγκη διαφοροποίησης από οποιονδήποτε, δηλαδή η προσπάθεια να παραμείνει στη μέση, είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια γιατί είναι φτιαχτή θέση, δεν είναι μια θέση που έχεις από την αρχή», πρόσθεσε. Μάλιστα, είπε πως αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, «για την οποία είμαι σε θέση να μιλήσω, δεν βλέπω άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα το δούμε αυτό».

«Ο νόμος της απλής αναλογικής είναι καταστροφή»

Σχετικά με την απλή αναλογική, είπε πως «Σήμερα και οι Συριζαίοι ξέρουν ότι ο νόμος της απλής αναλογικής που ψηφίσανε, είναι καταστροφή. Το ξέρουν. Ξέρουν ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό όμως το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα διότι είναι η ίδια εποχή που θα έχει ο Ερντογάν εκλογές, είναι η εποχή που τα πάντα αλλάζουν γύρω μας».

«Άρα οποιαδήποτε ακυβερνησία έχει κόστος για τον τόπο», τόνισε.

Αναφερόμενη ξανά σε μία κυβέρνηση συνεργασίας η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι κυβερνήσεις οι οποίες να είναι κυβερνήσεις για να μοιράσουμε τα ιμάτιά μας. ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένος. Δεν είχαν καμία ιδεολογική συνάφεια, απολύτως καμία. Απλώς μοιράσανε τα υπουργεία και μας κατέληξαν όπως μας κατέληξαν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

«Αν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα επιδειχθεί από τα κόμματα σοβαρότητα. Καίριο σε αυτό είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε έπειτα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share