Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό μετά τη ΔΕΘ; Δημοσκόπηση με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα (video)

Άνοιξε ή έκλεισε η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων που προπορεύονται;

21 Σεπτεμβρίου 2022 21:00
Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό μετά τη ΔΕΘ; Δημοσκόπηση με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα (video)
Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ & ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις φάσεις με βάση τη ΔΕΘ, δηλαδή πριν την έναρξη της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε τρία μέρη από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τις 7,5 μονάδες, συνεχίστηκε στις 8,5 και έκλεισε στις 8 μετά και την ολοκλήρωση των ομιλιών. Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκοπική έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 34,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Δείτε επίσης: «Θα μας πάει σε νέο μνημόνιο»: Η αντίδραση του Μαξίμου για τις υποσχέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

Πριν από την ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (πριν από τη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 33%, ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Χρυσή Αυγή 1%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 10%.

Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (πριν από τη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης Μητσοτάκης συγκεντρώνει 38%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%, ο κανένας από τους δύο 30% και 5% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 2,5%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 9%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΠΑΣΟΚ 12%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3%, Εθνικό κόμμα Έλληνες 2%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%.

Στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο κανένας από τους δύο 29% και 4% ΔΓ/ΔΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share