Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ανάσα» στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς - «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε παραίτηση πρωθυπουργού»: Αλέξης Τσίπρας από ΔΕΘ - Η απάντησή του για τις υποκλοπές (video)

«Από σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο Νέας Δημοκρατίας»

18 Σεπτεμβρίου 2022 14:13
«Ανάσα» στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς - «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε παραίτηση πρωθυπουργού»: Αλέξης Τσίπρας από ΔΕΘ - Η απάντησή του για τις υποκλοπές (video)
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε από το βήμα της ΔΕΘ για το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Δείτε επίσης: «Θα μας πάει σε νέο μνημόνιο»: Η αντίδραση του Μαξίμου για τις υποσχέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, που άρχισε πριν από λίγη ώρα.

«Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας για υποκλοπές: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε παραίτηση πρωθυπουργού

Για «αντιδημοκρατική εκτροπή» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παρακολουθήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε πως πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία ενώ παράλληλα τόνισε πως «ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή, που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Σε καμία άλλη χώρα ο πρωθυπουργός δεν θα καθόταν στη θέση του από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθείται πολιτικός αρχηγός, αν και εμένα δεν θα με συνέφερε αυτό καθώς στις εκλογές θα ήθελα απέναντι μου τον κ. Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, βολές κατά του πρωθυπουργού, για τις κινήσεις του μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολουθήσεων.

«Μετά τις αποκαλύψεις, δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει την ευθύνη στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία. Και η ομάδα της ΝΔ αποδέχεται την συνευθύνη» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε με νόημα:

«Από σκάνδαλο Μητσοτάκη γίνεται σκάνδαλο Νέας Δημοκρατίας».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share