Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη

«Καταδικάζουμε τις αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες»

17 Σεπτεμβρίου 2022 19:40
ΠΑΣΟΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Η χθεσινή εικόνα που είδαμε όλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια εικόνα ντροπής για την πόλη αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση η οποία και έχει την πολιτική ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση, και με το Άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας», επισημαίνει και συνεχίζει: «Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις. Αντιθέτως όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Καταδικάζουμε τις αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες που ήταν απλά θεατές σε μια μουσική συναυλία. Ήταν εκ των πραγμάτων αστοχία ή πονηρή σκέψη να υπάρχει συναυλία στο χώρο του Αριστοτελείου και την ίδια ώρα σε απόσταση βολής να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ. Κάποιοι επωφελήθηκαν από τα χθεσινά γεγονότα, να προβάλουν το δικό τους αφήγημα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια».

ΠΑΣΟΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση «πριν να είναι αργά, να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

«Καρφιά» Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Δεν θέλουν να έρθουν όλα στο φως, γιατί τότε θα φύγουν νύχτα» (video)

Ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα των υποκλοπών, ζητώντας του να δώσει εντολή για άρση του απορρήτου.

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτική νέα δημοσκόπηση: Το πλήγμα στην κυβέρνηση από την υπόθεση υποκλοπών - Πόσο έκλεισε η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (video)

Την ίδια στιγμή, η οξεία πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται, λίγο προτού ξεκινήσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share