Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Η αλήθεια είναι ότι...» - Απάντησε οριστικά στις φήμες ο Κώστας Μπακογιάννης

Αρκετά ξεκάθαρος ο Δήμαρχος Αθηναίων

9 Σεπτεμβρίου 2022 09:47
«Η αλήθεια είναι ότι...» - Απάντησε οριστικά στις φήμες ο Κώστας Μπακογιάννης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε σήμερα (9/9) το πρωί στο Mega και απάντησε οριστικά σε φήμες, που κυκλοφορούν εσχάτως σχετικά με το Δήμο Αθηναίων και όχι μόνο.

Ο κ. Μπακογιάννης σχολίασε, συγκεκριμένα, την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο να σκοτεινιάσουν οι δρόμοι της Αθήνας.

Το ισχυρό «όχι» Μπακογιάννη στη «συσκότιση»

«Σε καμία περίπτωση. Το αποκλείουμε, γιατί το αποκλείει η ίδια η ζωή. Είναι δυνατόν να πάμε στον Άγιο Παντελεήμονα ή στα Θυμαράκια ή στην Άνω Κυψέλη και να κλείσουμε τα φώτα; Θυμίζω ότι φως και ασφάλεια στην Αθήνα ταυτίζονται. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνουμε οικονομίες, και να πετύχουμε εξοικονόμηση. Δεν περιμέναμε τον Πούτιν ή τον πόλεμο στην Ουκρανία για να το κάνουμε», είπε αρχικά.

«Στην Αθήνα έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που αντικαθιστούμε όλα μας τα φώτα, με LED. Πετυχαίνουμε οικονομίες που ξεπερνούν το 60% και ταυτόχρονα έχουμε καλύτερο φωτισμό και ένα σύστημα που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε εμείς το φως στην Αθήνα και όχι ο ΔΕΔΗΕ. Δεν θα σβήσουμε τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας. Θα πετύχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση και μεγαλύτερες οικονομίες με αυτό το έργο που είναι σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Ξεκινάμε τις επόμενες βδομάδες με 2000 φωτιστικά, στις κεντρικές λεωφόρους, στην Αχαρνών, στην Λιοσίων, σε άλλους κεντρικούς δρόμους. Συνεχίζουμε με άλλα 20.000 φωτιστικά. Είναι τα LED που τα αναβαθμίζουμε. Το ζητούμενο στην Αθήνα είναι να έχουμε περισσότερο φως, και όχι λιγότερο και επειδή πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην καινούρια εποχή, το ζητούμενο είναι πώς θα έχουμε περισσότερο φως κάνοντας ταυτόχρονα οικονομίες. Εμείς μπήκαμε στην πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή και όπως είπε[ε και ο ίδιος ο υπουργός, η πλατφόρμα είναι ο κοινός νους. Συζητάμε εάν θα πρέπει να κλείνουμε τα κλιματιστικά και τα φώτα στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν είναι κανένας μέσα;», επεσήμανε χαρακτηριστικά σχετικά με το ενδεχόμενο να «σκοτεινιάσουν» οι δρόμοι της Αθήνας.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αλλά και για την θέρμανση στα σχολεία, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε πως, «το Δημόσιο πρέπει δώσει το παράδειγμα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα. Τα σχολικά κτίρια είναι στην αρμοδιότητά μας. Έχουμε προχωρήσει με ένα έργο που έως τώρα έχουμε 7 σχολεία στα οποία έχουμε πετύχει μία ενεργειακή αναβάθμιση, και το κάνουμε αυτό με διάφορους τρόπους. Δουλεύει καλά το σχέδιο και προχωράμε με αυτή τη λογική. Συντηρούμε τους καυστήρες μας, τους ανανεώνουμε εάν χρειαστεί. Σε καμία περίπτωση δεν θα κρυώσουν τα παιδιά μας στο σχολείο».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share