Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παρακολουθήσεις: Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδουρου δεν δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες

9 Σεπτεμβρίου 2022 09:06
Παρακολουθήσεις: Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταβαίνει σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο για θέματα που κατά τις πληροφορίες σχετίζονται με την υπόθεση των υποκλοπών. Από την Κουμουνδουρου δεν δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες, αντιθέτως υπάρχει μυστικοπαθεια ακόμη και για την σύνθεση της αντιπροσωπειας.

Δείτε επίσης: Εξεταστική Επιτροπή για παρακολουθήσεις: Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Γιατί ο Τσίπρας μίλησε για ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Την παράμετρο των ποινικών ευθυνών στην σκοτεινή υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών έβαλε στη δημόσια συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας. Στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την συγκάλυψη του σκανδάλου ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες. Είτε διαπράττοντας «εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος» είτε επικαλούμενοι το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας προκειμένου να συγκαλύψουν.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διευκρινίζουν πως η προειδοποίηση Τσίπρα αφορά και υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα και ότι η διαδικασία απόδοσης ποινικών ευθυνών μπορεί να ανακινηθεί και πριν από τις εκλογές εφόσον υπάρξουν νέες αποκαλύψεις και δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Την αφορμή για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή όπου η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε την κλήτευση για εξέταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως πολιτικού υπεύθυνου της ΕΥΠ, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη αλλά και του παραιτηθέντος για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές Γρηγόρη Δημητριάδη.

Συγχρόνως, ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα αποκάλυπτε ότι τα αρχεία παρακολουθήσεων των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη έχουν “χαθεί” για…τεχνικούς λόγους. Κι όλα αυτά μία ημέρα από τη δήλωση-απειλή κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- της Ντόρας Μπακογιάννη στη δημόσια τηλεόραση πως όσοι παραβιάσουν το “απόρρητο” κινδυνεύουν με 10ετή φυλάκιση. “Αυτοί που θα λογοδοτήσουν σύντομα απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη δημοκρατία” ανέφερε σε on camera δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν προτίθεται να αφήσει την υπόθεση των υποκλοπών να “κλείσει” χωρίς να δοθούν απαντήσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ομερτά» της κυβέρνησης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες για επαναλαμβανόμενη και διαρκή αντιδημοκρατική εκτροπή.

Παρακολουθήσεις: Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση και σε όσους έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και Κουκάκη καθώς και «ενδεχομένως πολλών ακόμη πολιτικών και δημοσιογράφων». Διότι υποδηλώνει τη βεβαιότητα της ηγεσίας της Κουμουνδούρου ότι έχουν γίνει παρακολουθήσεις κι άλλων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων την ανάδειξη των οποίων η κυβέρνηση εμποδίζει καθώς αρνείται να καταργήσει την περίφημη τροπολογία που ψήφισε ώστε να απαγορεύεται στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους πολίτες απευθύνονται σε αυτήν για το εάν έχουν τελέσει υπό παρακολούθηση.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να ζητηθεί από βουλευτές και ευρωβουλευτές να συναινέσουν ώστε να ελεγχθούν οι τηλεφωνικοί τους αριθμοί στα κινητά μέσω της ΑΔΑΕ και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διαπιστωθεί πόσοι ακόμα παρακολουθούνται.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share