Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Κεραυνοί» Λαφαζάνη για ΕΥΠ: «Παρακολουθούσαν εμένα κι άλλους 11.000 επί ΣΥΡΙΖΑ» (video)

«Λάβρος» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά του ΣΥΡΙΖΑ

6 Σεπτεμβρίου 2022 11:58
«Κεραυνοί» Λαφαζάνη για ΕΥΠ: «Παρακολουθούσαν εμένα κι άλλους 11.000 επί ΣΥΡΙΖΑ» (video)
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ&ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καταπέλτης» ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το πρώην κυβερνών κόμμα παρακολουθούσε συστηματικά όχι μόνο τον ίδιο, αλλά τουλάχιστον 11.000 ανθρώπους.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ελλάδα 24», ο πρώην πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί πλήρως αφού δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ούτε με καμιά εκδοχή της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για ένα συστημικό κόμμα, μία νέα Δεξιά σε ακραίες μορφές και εκδοχές της», συμπληρώνοντας ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν ταφόπετρα για την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: «Καρφιά» Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: «Δεν θέλουν να έρθουν όλα στο φως, γιατί τότε θα φύγουν νύχτα» (video)

Για τις παρακολουθήσεις και αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κος Λαφαζάνης δήλωσε:

«Αυτά που είπε ο κος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχανε βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κος Ρουμπάτης καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη οι 11.000;

‘Όλοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και δημόσια ενδιαφέροντος. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες».

«Δεν είπαν την αλήθεια ο Ρουμπάτης και ο Τσίπρας»

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας. «Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες:

Μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες υποτίθεται βλέπουν το κράτος και την Δημοκρατία. Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά.

Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα γιατί θεωρούσε ότι από την δραστηριότητα μου, την κινηματική ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και την δημοκρατία, γιατί εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας φτωχών ανθρώπων και μ’ αυτές τις παρακολουθήσεις στοιχειοθέτησαν πλήθος κατηγοριών σε βάρος μου.

Έχω στις πλάτες μου πέντε δικές από το 2017 δίκες, οι οποίες έχουν το μισό ποινικό κώδικα ως κατηγορίες. Αυτές οι δίκες και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας συνεχώς αναβάλλονται γιατί έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share