Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο χειρουργείο ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη ρήξη χιαστού

Μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα μπάσκετ

4 Σεπτεμβρίου 2022 12:29
Στο χειρουργείο ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη ρήξη χιαστού
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού μετά από τραυματισμό του σε αγώνα μπάσκετ στο Ζάππειο το βράδυ της Παρασκευής.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα έπαιζαν μπάσκετ στελέχη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, και βουλευτές. Αμέσως αποχώρησε από το Ζάππειο και επισκέφθηκε τον γιατρό του, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Παρά τον τραυματισμό του, χθες εκφώνησε κανονικά την προγραμματισμένη ομιλία του.

Αποκαλυπτική νέα δημοσκόπηση: Το πλήγμα στην κυβέρνηση από την υπόθεση υποκλοπών - Πόσο έκλεισε η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (video)

Πληγωμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μια δημοσκόπηση που εμφανίζει πάνω – κάτω όμοια στοιχεία με τις έρευνες άλλων εταιρειών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς και τον Γιάννη Πρετεντέρη, έχει ορισμένα πολύ σημαντικά ευρήματα.

Δείτε επίσης: «Τελεσίγραφο» Μητσοτάκη στο υπουργικό για τις εκλογές: «Σε εννιά μήνες οι κάλπες - Κινδυνεύουν με κατάρρευση μεγάλες χώρες» (video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η Τρίτη έρευνα της κοινής γνώμης για θέματα επικαιρότητας, που παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες και καταγράφει τις εξελίξεις μετά την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), δηλαδή δεν κερδίζει τίποτε από την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα.

Η διαφορά των δύο κομμάτων υποχωρεί στις 7,4 μονάδες, από 8,8 μονάδες τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα την πτώσης της ΝΔ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%. Στο 1,6% βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Έλληνες (από 2,3% τον Ιούνιο). Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, δηλαδή στην εκτίμηση των ποσοστών των κομμάτων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (δηλαδή εξαιρουμένων των απαντήσεων όπως «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα», «Δεν γνωρίζω», «Δεν απαντώ», «Άκυρο», «Λευκό»), υπάρχουν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες.

Εδώ η ΝΔ ανεβαίνει στο 34,1% από 39,9% στις βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9% από 31,5% το 2019. Η διαφορά είναι στις 9,2 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ πάει στο 15,7%, διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΜέΡΑ25 με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Έλληνες με 2%. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ στο κάτω όριο μπορεί να φτάσει το 31,2% ενώ στο πάνω όριο φτάνει το 37%, δηλαδή κοντά σε αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυμανθεί από 22,2% έως 27,6%, και το ΠΑΣΟΚ από 13,4% έως 18%.

Το πλήγμα των υποκλοπών

Η υπόθεση των υποκλοπών, όταν φαίνεται και στις υπόλοιπες μετρήσεις, έκανε ζημιά στην κυβέρνηση. Ζημιά, όμως, όχι τόσο μεγάλη που να μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον προς ώρας. Στην ερώτηση αν για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη γνώριζε ο πρωθυπουργός, 6 στου 10 Έλληνες (61%) λένε ότι πρόκειται για επιλογή που ήταν σε γνώση του.Δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν ήξερε.

Μόλις το 28% λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος ενώ 1% λέει ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική και 10% δεν ξέρει, δεν απαντά. Ανά γενιές, οι ηλικίες 26-41 (millenians) σε ποσοστό 71% δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα της Generation Z (17-25) με ποσοστό 66%.

Τα προβλήματα και η αξιολόγηση

Ποσοστό 60% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 33% προς τη σωστή. Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Έλληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Αυτονόητο δηλαδή εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και έκρηξης του πληθωρισμού, το γεγονός ότι 54% βάζουν ως κορυφαία προβλήματα την οικονομία και την ακρίβεια.

Ακολουθεί βεβαίως και η ενεργειακή κρίση με 13%, από μόλις 3% τον Ιούνιο, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5%, Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 54% και θετικά από το 38%.

Αυτό που φαίνεται προσωπικά για τον πρωθυπουργό είναι ότι στους κεντροδεξιούς (71 από 79) και στους δεξιούς (63 από 66) έχει φθορά μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Εκλογές;

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες. Αυτονόητα, κεντροδεξιοί και δεξιοί δεν θέλουν τώρα εκλογές (15 και 21 αντίστοιχα).

Συσπειρώσεις

Χαμηλά είναι οι συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση 69,6% με μετακινήσεις 5,5% προς ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συσπείρωση 62,4%, άρα πολλά περιθώρια ακόμη, με μετακινήσεις 6,1% προς τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης με 76,9% και οι μετακινήσεις οπαδών προς αυτό είναι περισσότερες από τον ΣΥΡΙΖΑ (9,8%) από τη ΝΔ (6,6%).

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share