Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ρήξη χιαστών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Σε περίπου 20 ημέρες θα είναι σε θέση να περπατήσει ξανά

3 Σεπτεμβρίου 2022 12:59
Στο νοσοκομείο ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ρήξη χιαστών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρότερος, από ό,τι φάνηκε αρχικά, ήταν ο τραυματισμός του Νίκου Ανδρουλάκη σε αγώνα μπάσκετ στο φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ζάππειο.

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτική νέα δημοσκόπηση: Το πλήγμα στην κυβέρνηση από την υπόθεση υποκλοπών - Πόσο έκλεισε η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (video)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Παρασκευής (2/9) έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Ζάππειο στο πλαίσιο του φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος συμμετείχε, μάλιστα, και σε αγώνα μπάσκετ όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά καθώς τραυματίστηκε στο πόδι και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει υποστεί ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε να επανέλθει. Όλα δείχνουν πως είναι αρκετά δύσκολο να παραστεί το βράδυ του Σαββάτου (3/9) στις εκδηλώσεις για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν θα δώσει το «παρών» και αν θα πραγματοποιήσει και την προγραμματισμένη ομιλία του.

Στο νοσοκομείο ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ρήξη χιαστών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο κ. Ανδρουλάκης τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υποβληθεί στην απαραίτητη χειρουργική επέμβαση και σε περίπου 20 ημέρες θα είναι σε θέση να περπατήσει ξανά χωρίς προβλήματα.

Παναγιώτης Κοντολέων για υποκλοπές: Ουδέποτε ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός – Τι είπε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Στην ακρόαση της δεύτερης ομάδας προσώπων που αποτελείται από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών και εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, έχει προχωρήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Απόρρητο

Η ακρόαση της πρώτης ομάδας προσώπων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4:30μμ. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν έδωσαν απαντήσεις που να ικανοποιούν το σύνολο των βουλευτών – μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των υποκλοπών.

ανδρουλάκης μητσοτάκης ευπ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για να προσθέσει πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενος την ρήτρα απορρήτου.

Ο διοικήτης της ΕΥΠ (2015 – 2019) Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως ουδέποτε έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εμμέσως

Σε ότι αφορά το αν υπήρξε παρακολούθηση των Σαγιά και Πιτσιόρλα ο κ. Ρουμπάτης σύμφωνα με πληροφορίες διευκρίνισε ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους αλλά εμμέσως, στα τηλέφωνα άλλων προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στον πρώτη ομάδα προσώπων που πέρασαν από ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος φέρεται -κατά ορισμένες πληροφορίες- να επιβεβαίωσε -και για την πριν το 2015 περίοδο- την εκδοχή Ρουμπάτη για την έμμεση παρακολούθηση των Σαγιά – Πιτσιόρλα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share