Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Καταπέλτης" για Πούτιν και Ερντογάν - «Δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα»

«Η Μόσχα επιθυμεί αστάθεια στην Ευρώπη σε χώρες που αντιδρούν στα σχέδιά της» - Τι είπε για μεταναστευτικό και Τουρκία

30 Αυγούστου 2022 12:17
Κυριάκος Μητσοτάκης:
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε ειδική αναφορά στην Ενέργεια τονίζοντας ωστόσο πως οι πόροι του κράτους δεν είναι ανεξάντλητοι.

Παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες όπως είπε της Ρωσίας να αποσταθεροποιεί κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ενώ έριξε τα βέλη του και στην Τουρκία κατηγορώντας την για τη συμπεριφορά της στο Μεταναστευτικό. «Εμείς προστατεύουμε τα σύνορά μας, να κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα».

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Για την ενέργεια

Το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό αλλά και τις πυρκαγιές, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον προοιωνίζει ένα δύσκολο χειμώνα, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει 10πλασιαστεί, τόνισε κάνοντας λόγο για «στρατηγικού χαρακτήρα απειλή» λόγω της στάσης της Μόσχας. Είναι οργανωμένοι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια,σημείωσε. Ο κος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε ο Ερντογάν, που έχει δηλώσει πως θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στο ενεργειακό ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχα προτείνει προ επταμήνου: πλαφόν και αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτή του ηλεκτρικού. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», συνέχισε. Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις.

Για την Τουρκία και το μεταναστευτικό

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Οι προκλήσεις και το μεταναστευτικό στο εσωτερικό μέτωπο. Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share