Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άμεση απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Διαστρεβλώνει την ιστορία - Η Ελλάδα γνωρίζει να υπερασπίζεται τα δίκαιά της» (video)

Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

29 Αυγούστου 2022 20:03
Άμεση απάντηση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Διαστρεβλώνει την ιστορία - Η Ελλάδα γνωρίζει να υπερασπίζεται τα δίκαιά της» (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγη ώρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή η Αθήνα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σπεύδει να δώσει τη δική της απάντηση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος «έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του».

Ακολουθεί η δήλωση - απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

Εξωφρενική δήλωση Μπαχτσελί - "Θα πάθετε χειρότερα από το 1922"

Απίστευτες δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην τούρκικη προβοκάτσια με τους S-300.

Ο ίδιος τόνισε σε πολύ έντονο ύφος ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή την τρέλα ειδάλλως θα ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 2022.

Την είδηση μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ελληνοτουρκικά - Νέα αδιανόητη πρόκληση: Ισχυρίζονται ότι οι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και τα fake news και το πρωί της Κυριακής (28.08.2022) πηγές του υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πληροφορίες για «νέο επεισόδιο πάνω από το Αιγαίο». Όπως μεταδίδουν, το επεισόδιο συνέβη στις 23 Αυγούστου, δυτικά της Ρόδου, στα 10.000 πόδια, όταν S-300 «κλείδωσαν τουρκικά F-16».

Στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι τα τουρκικά μαχητικά ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και κατηγορούν την Ελλάδα για εχθρική στάση και αντισυμβατική συμπεριφορά σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ακάρ με απειλές κατά της Ελλάδας - «Προσέξτε μην επαναληφθεί το 1922» (Video)

Νέο γύρο προκλήσεων ετοιμάζει ο Ερντογάν

Οι προκλήσεις από την πλευρά της Αγκυρας εις βάρος της Αθήνας και δευτερευόντως της Λευκωσίας συνεχίζονται, αλλά σε συντριπτικό βαθμό είναι ρητορικές, εμπρηστικές και εξακολουθούν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μονομερών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας, αναφέρει ο δρ Αθανάσιος Δρούγος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share