Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα της Βουλής: Εβδομάδα εξελίξεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών - «Πεδίο μάχης» των κομμάτων η εξεταστική επιτροπή (video)

Έλεγχο και για το Predator επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του

20 Αυγούστου 2022 19:09
Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα της Βουλής: Εβδομάδα εξελίξεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών - «Πεδίο μάχης» των κομμάτων η εξεταστική επιτροπή (video)
Φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει για την υπόθεση των υποκλοπών. Η μάχη θα δοθεί στη Bουλή, η οποία θα ανοίξει τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, και, όπως όλα δείχνουν, η εξεταστική είναι προ των πυλών καθώς χρειάζονται 120 υπογραφές βουλευτών για να περάσει η πρόταση.

Δείτε επίσης: «Μαραθώνιο» τετ-α-τετ Κουκάκη με Ντογιάκο στον Άρειο Πάγο - «Δεν είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθούν...» (video)

Με το άνοιγμα της Βουλής προμηνύεται σφοδρή πολιτική σύγκρουση κυρίως στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές. Αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, με την ακρόαση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη η οποία θα πρέπει να περάσει, μετά την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας.

Στη συνέχεια αναμένεται η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και βέβαια η εξεταστική επιτροπή με το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει το αργότερο έως την Τρίτη, την πρότασή του.

Έλεγχο και για το Predator επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει έλεγχο σε βάθος δεκαετίας, όπως επιθυμεί κι έχει πει ότι θα πράξει η κυβέρνηση, αλλά ζητά ως άμεσα θιγόμενο, λόγω του προέδρου του, να εξεταστεί μόνο το συγκεκριμένο γεγονός της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, όχι μόνο από την ΕΥΠ αλλά θα συνδέσει και το Predator σε αυτή τη διαδικασία, καθώς για τη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αφού δεν κατάφεραν κάποιοι να «επιμολύνουν» το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό, αμέσως μετά ξεκίνησε η νόμιμη επισύνδεσή του από την ΕΥΠ.

Το Κίνημα Αλλαγής κλιμακώνει την επίθεσή του υποστηρίζοντας ότι εσκεμμένα η κυβέρνηση άφησε στο σκοτάδι την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, την οποία ενημέρωνε χειρόγραφα και όχι με ηλεκτρονικό αποτύπωμα για τις άρσεις του απορρήτου που γίνονται στους πολίτες.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share