Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Βόμβες» Μηταράκη από τον Έβρο για τους 38 μετανάστες: «Η Τουρκία τους πίεσε υπό την απειλή της βίας να έρθουν στην Ελλάδα - Υπάρχει νεκρή 5χρονη» (Video)

«Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο»

16 Αυγούστου 2022 14:00
«Βόμβες» Μηταράκη από τον Έβρο για τους 38 μετανάστες: «Η Τουρκία τους πίεσε υπό την απειλή της βίας να έρθουν στην Ελλάδα - Υπάρχει νεκρή 5χρονη» (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαριές καταγγελίες κατά των Τούρκων από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρέθηκε στο ΚΥΤ του Εβρου προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι 38 μετανάστες - πρόσφυγες που εντοπίστηκαν την Δευτέρα σε ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «ήρθαν στα τουρκικά όχθη του ποταμού και σπρώχθηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές. Επισήμως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας.

Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας όπως δεσμεύεται να κάνει η Τουρκία από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο υπουργός παραδέχτηκε πως πράγματι υπάρχει 5χρονη νεκρή, αλλά στην τουρκική πλευρά, λέγοντας: «Προκύπτει από τις καταθέσεις ότι ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος. Κι αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο.

Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share