Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Προφητικός Δημήτρης Τσοβόλας το 2019: «Δεν μου άρεσε που η ΕΥΠ πέρασε στον Μητσοτάκη - Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούνται πολιτικοί» (Video)

Δείτε τι έλεγε πριν τρία χρόνια

11 Αυγούστου 2022 12:37
Προφητικός Δημήτρης Τσοβόλας το 2019: «Δεν μου άρεσε που η ΕΥΠ πέρασε στον Μητσοτάκη - Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούνται πολιτικοί» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρώτος νόμος που πέρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτός του επιτελικού κράτους, μέσα από τον οποίο περνούσαν στην ευθύνη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ και τα κρατικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα η ΕΥΠ είχε πλέον μόνο ένα πρόσωπο στο οποίο λογοδοτούσε, τον πρωθυπουργό.

Το 2019, δηλαδή την εποχή που ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, ο παλιός υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη έλεγε ότι όλο αυτό δεν του αρέσει, καθώς η ΕΥΠ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, κάτι που όπως αποδείχθηκε έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν μου άρεσε που η ΕΥΠ πέρασε στον Μητσοτάκη - Έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθούνται πολιτικοί»

«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γι’ αυτό είμαι ελεύθερος να λέω την άποψη μου. Δεν μου άρεσε ότι η κρατική τηλεόραση πάει απευθείας στον πρωθυπουργό, όπως και κυρίως η ΕΥΠ πάει στον πρωθυπουργό.

Εμένα αυτό, επειδή είμαι παλιός στην ιστορία της πολιτικής, μου λέει ότι ενδεχομένως, ότι δυστυχώς δεν παρακολουθεί μόνο τα εθνικά θέματα, έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί κομματικούς αντιπάλους», έλεγε χαρακτηριστικά.

Υπόθεση υποκλοπών: Έρευνα από τον Ντογιάκο και για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 - Καταθέτει ο Τάσος Τέλλογλου (photo-video)

Υπόθεση υποκλοπών: Κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα δώσει το μεσημέρι της Πέμπτης ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου.

Ο Τάσος Τέλλογλου έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Τάσος Τέλλογλου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παρακολούθησης το 2018 του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορά στο Twitter, στην οποία τόνιζε:

«Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share