Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Υπόθεση υποκλοπών: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η επιστροφή στα έδρανα της Βουλής (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, μετά και το διάγγελμα Μητσοτάκη χθες (8/8)

9 Αυγούστου 2022 07:43
Υπόθεση υποκλοπών: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η επιστροφή στα έδρανα της Βουλής (video)
Πηγή φωτογραφιών: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής, που θα εκκινήσει τις εργασίες της στις 22 Αυγούστου, όταν και αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή παρέμβασή του για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε για ελλιπείς χειρισμούς της ΕΥΠ. “Δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ“, είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε “αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη“.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απέφυγε να δώσει εξηγήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρέπεμψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις αρμόδιες αρχές, για να ενημερωθεί με τον δέοντα θεσμικό τρόπο για την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου. Σημείωσε πάντως ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί, προσθέτοντας πως η «επισύνδεση» στο τηλέφωνο του “πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται“.

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη για τη λειτουργία της ΕΥΠ μετά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Σε δυο πρωτοβουλίες οι οποίες θα γίνουν άμεσα προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη λειτουργία της ΕΥΠ σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.

Δείτε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές: «Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ» (video)

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα κατατεθεί άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της διαφάνειας της δράσης των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Επίσης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση θα επαναφέρει μία διάταξη που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας και εφέτη εισαγγελέα, προκειμένου δύο εισαγγελείς να αποφασίζουν για τις νόμιμες επισυνδέσεις.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share