Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παίρνει θέση για την υποκλοπή στον Ανδρουλάκη - Τι αναμένεται να πει στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων (Video)

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

8 Αυγούστου 2022 07:35
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παίρνει θέση για την υποκλοπή στον Ανδρουλάκη - Τι αναμένεται να πει στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δήλωση αναμένεται να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το μείζον θέμα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός σήμερα Δευτέρα, θα απευθυνθεί στους πολίτες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θυμίζουν ότι η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις.

Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν είχε καμία γνώση για τη νόμιμη συνακρόαση μετά από εισαγγελική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και όταν το πληροφορήθηκε άμεσα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αν το γνώριζε νωρίτερα η υπόθεση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πει ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλίες με θεσμικό πάντα τρόπο.

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; - Ποιοι έχουν το Predator στην Ελλάδα

Παρέμβαση για την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ έκανε με δήλωσή του που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ζητεί από τον πρωθυπουργό να μάθει για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση και επίσης ρωτά ποιοι κατέχουν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα.

«Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο.

Κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια.

Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους.

Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;

Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

  • Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;»

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος»

«Οι στοχευμένες "διαρροές" του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share