Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα παραίτηση «βόμβα»: «Τέλος» ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων - Ποιος παίρνει τη θέση του

Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η παραίτηση του Γ.Γ. του πρωθυπουργού

5 Αυγούστου 2022 13:10
Νέα παραίτηση «βόμβα»: «Τέλος» ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων - Ποιος παίρνει τη θέση του
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Επίσης, η παραίτηση «βόμβα» που προηγήθηκε ήταν εκείνη του ο Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, που έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής

Θεμιστοκλής Δεμίρης

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Χθες έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του Reporters United συνέδεε επιχειρηματικά τον κύριο Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa, η οποία συνδέεται έμμεσα με την «υπόθεση των υποκλοπών» και το σύστημα Predator.

Παράλληλα, μιλώντας στο ethnos.gr ο Θανάσης Κουκάκης έκανε ευθεία αναφορά σε σχέσεις του κ. Δημητριάδη με πρόσωπα που συνδέονται με την εταιρία Intellexa. Ο κ. Δημητριάδης, πάντως, αρνήθηκε τις σχετικές κατηγορίες ενώ ερωτώμενος χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Δημητριάδη στην Εφημερίδα των Συντακτών

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share