Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει εξειδίκευση να κλαίει και να λέει ότι είναι το θύμα

«Εμείς, ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τον δίκαιο σκοπό μας»

27 Ιουλίου 2022 19:26
Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει εξειδίκευση να κλαίει και να λέει ότι είναι το θύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε τους τόνους ακόμα μια φορά και λίγη ώρα μετά την τελευταία πρόκληση του, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παριστάνει το θύμα, σχετικά με τις διαφορές που έχει με την Τουρκία.

Δείτε επίσης: Μας... κουνάει το δάχτυλο ξανά ο Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες κλαίγονται στη Διεθνή Κοινότητα - Δεν είμαστε υπέρ της έντασης» (video)

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV100 και ανέφερε ότι «υπάρχουν τομείς όπου η Ελλάδα είναι πολύ εξειδικευμένη. Ένα από αυτά είναι ότι η Ελλάδα λέει κλαίγοντας ότι είναι το θύμα όταν έχει το πιο άδικο. Το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο όταν την συμφέρει σε μια διεθνή συμφωνία».

Τσαβούσογλου

«Εμείς, ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τον δίκαιο σκοπό μας. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου πάνω από τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων της. Φυσικά, λέμε το παράλογο αυτό στις επιστολές που γράφουμε. Ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει στην επιστολή της προς το Κογκρέσο ότι αυτό είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «ρωτάμε την Ελλάδα: “Γιατί οπλίσατε τα νησιά, ενάντια στη συμφωνία;” Λένε: “Υπάρχει απειλή από την Τουρκία”. Ρωτάμε ποια είναι η απειλή; Λένε, “Η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο χώρο μου”, λένε. Όταν η Ελλάδα εισβάλει στον εναέριο χώρο μας, οι στρατιώτες μας φυσικά θα απαντήσουν. Αλλά ισχυρίζονται ότι έχουν δικαίωμα 10 μιλίων σε χωρικά ύδατα 6 μιλίων και κατηγορούν όλους όσους μπαίνουν».

Ελληνοτουρκικά: Στο μικροσκόπιο της Τουρκίας τα ελληνικά νησιά - «Οι Έλληνες έχουν δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων από τα ΜΜΕ της Τουρκίας που εστιάζουν στο στρατό που βρίσκεται στα νησιά της Ελλάδας και δη στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω και τη Ρόδο. Παράλληλα, χωρίς τέλος είναι οι λεονταρισμοί από την Τουρκία αλλά και το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της Τουρκίας τα νησιά αυτά βρίσκονται σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Πλέον τα Μέσα στην Τουρκία σχεδόν καθημερινά ασχολούνται με το θέμα τον νησιών βγάζοντας στον «αέρα» καθημερινά στρατιωτικούς αναλυτές για το θέμα των νησιών που, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί απειλή για την Τουρκία και πως η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Ρόδο.

Ένας από αυτούς και ο Μέτε Γιαράρ, ο οποίος έδειξε χάρτες σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως μετέδωσε από την Τουρκία ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης. «Το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται στρατιωτικές πτήσεις, στρατιωτικές ενέργειες, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις.

Αυτή η χώρα έχει δυνάμεις σε Ρόδο και Λέσβο σε επίπεδο μεραρχίας. Ακριβώς απέναντί μας σε Σάμο, Χίο και Κω διαθέτουν ταξιαρχίες. Στα υπόλοιπα νησιά έχουν δυνάμεις σε επίπεδο συνταγμάτων ή ταγμάτων», ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής.

«Και ο πρωθυπουργός της πηγαίνει εκεί να τα επιθεωρήσει», σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ναι, έχουν αεροπορικές βάσεις και ναυτικές βάσεις», απαντά ο αναλυτής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share