Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: Εκτάκτως στο ιατρείο της Βουλής! Διέκοψε την ομιλία του λόγω αδιαθεσίας

Διεκόπη η συνεδρίαση

26 Ιουλίου 2022 15:10
Τάκης Θεοδωρικάκος: Εκτάκτως στο ιατρείο της Βουλής! Διέκοψε την ομιλία του λόγω αδιαθεσίας
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιαθεσία αισθάνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν ανέβηκε πριν λίγο στο βήμα, στη Βουλή, προκειμένου να μιλήσει για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε να διακόψει για λίγο την ομιλία του, προκειμένου να συνεχίσει λίγο αργότερα και αυτή την ώρα βρίσκεται στο ιατρείο της Βουλής, για προληπτικούς λόγους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδεύτηκε στο ιατρείο της Βουλής, παρότι ο ίδιος διαμήνυε προς πάσα κατεύθυνση πως είναι καλά και δεν έχει κάτι. Στην αίθουσα της Ολομέλειας πάντως τα κόμματα ζήτησαν από τον προεδρεύοντα κ. Μπούρα να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση, κάτι που έγινε τελικώς αποδεκτό.

Εκτάκτως στο ιατρείο της Βουλής ο Τάκης Θεοδωρικάκος
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θεοδωρικάκος: «Η ΕΛΑΣ τους πιάνει η Δικαιοσύνη τους αφήνει - 15 φορές είχε συλληφθεί ο νεκρός Αλβανός ποινικός»

Η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι ο Νο.1 στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας και τα βήματα που γίνονται το τελευταίο διάστημα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο ΥΠΟΠΡΟ μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» κι αναφέρθηκε εκτενώς και στο συμβάν στα Κάτω Πατήσια με τους σοβαρούς τραυματισμούς των αστυνομικών από τα πυρά του σκληρού Αλβανού ναρκέμπορου που εξουδετέρωσαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι κακοποιοί, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης κι όχι της ΕΛΑΣ. Για τον πρώτο νεκρό, στο βενζινάδικο στα Κάτω Πατήσια από τα πυρά του πρώην «συντρόφου» του στη διακίνηση ναρκωτικών, είπε ότι «Ο ένας Αλβανός που σκοτώθηκε είχε συλληφθεί δύο φορές για διακίνηση, τελευταία φορά 31 Μαΐου.

Ο άλλος, ο σκληρός ποινικός, είχε συλληφθεί «15 φορές παρακαλώ για διακίνηση... Μήπως θέλετε να μου πείτε ότι και τις 15 φορές δεν ήταν καλά γραμμένη η δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία;

Και τη μία φορά εξ αυτών μάλιστα, ήταν για εγκληματική οργάνωση, ήταν σεσημασμένοι και οι δύο τους, είχαν πολύ βεβαρημένο παρελθόν και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι όχι με ευθύνη της Αστυνομίας, το τονίζω πολυκατηγορηματικά... Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, τους πιάνει και η Δικαιοσύνη, οι εισαγγελικές Αρχές που εφαρμόζουν τους νόμους, τους αφήνουν ελεύθερους. Οποιοδήποτε ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί εκεί κι όχι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αυτό φάνηκε και το προηγούμενο Σάββατο» δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα για άλλη μία φορά δημοσίως την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντέδρασαν οι δύο αστυνομικοί αλλά και ολόκληρη η ΕΛ.ΑΣ στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share