Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Στοπ» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές από Κυριάκο Μητσοτάκη – Πότε θα πάρει την τελική απόφαση

Έβαλε «φρένο» σε όσα ακούγονται

7 Ιουλίου 2022 07:40
«Στοπ» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές από Κυριάκο Μητσοτάκη – Πότε θα πάρει την τελική απόφαση
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρία χρόνια στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας κλείνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χθες από το βήμα της Βουλής έβαλε φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

«Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας αλλά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών πράγματι θα δούμε τι θυμόμαστε από την 4ετία Τσίπρα: Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα. Για εμάς θα πει ο λαός ότι μειώσαμε την ανεργία, μειώσαμε τους φόρους, εξοπλίσαμε τη χώρα, φυλάξαμε τα σύνορα, στηρίξαμε την κοινωνία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απλή αναλογική τονίζοντας ότι αποτελεί παράγοντα αστάθειας σε μια έντονη πολιτικά περίοδο που η κυβερνητική σταθερότητα είναι ζητούμενο.

κυριάκος μητσοτάκης βουλή εκλογές
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί αυτή η βόμβα, την οποία έχετε θέσει. Και στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα, την οποία σήμερα τόσο χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε το σκάφος της χώρας μας και πάλι σε ασφαλή νερά» πρόσθεσε.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να δηλώσετε δημοκρατικά έντιμα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Σεπτέμβρη. Ελάτε να συνεννοηθούμε για τους όρους και τους κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης» κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών επισημαίνοντας πως «αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών αφορά στην σταθερότητα και στην ασφάλεια τότε φοβάμαι ότι ξεκινάτε από μια πολύ μειονεκτική θέση ως προς το πως αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης» και πρόσθεσε «Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και όταν γίνουν εκλογές θα αδρανοποιηθεί η βόμβα της απλής αναλογικής και η χώρα θα αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Πότε θα αποφασίσει για εκλογές

Μέχρι στιγμής πάντως οι πιο πιθανές Κυριακές για να γίνουν οι εκλογές, είναι στις 18 Σεπτεμβρίου ή 25 Σεπτεμβρίου, με το σενάριο για τις 18 Σεπτεμβρίου να κερδίζει έδαφος.

Ο πρωθυπουργός θα πάρει την τελική του απόφαση με βάση συγκεκριμένους παράγοντες, όπως είναι οι φωτιές του καλοκαιριού, οι απειλές της Τουρκίας και οι προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φυσικά η ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.

Στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει στα χέρια του και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, προκειμένου το αργότερο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις εκλογές.


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share