Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του - Εκλιπαρούσε για να μην πάρουμε F-16

Εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό

4 Ιουλίου 2022 16:28
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του - Εκλιπαρούσε για να μην πάρουμε F-16
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Άγκυρα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρεται με υποτιμητικά σχόλια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, «φωτογράφισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την άρνηση του Κογκρέσου να παραχωρήσει στην Τουρκία νέα F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, κάνοντας και υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Μας... κουνάει το δάχτυλο ξανά ο Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες κλαίγονται στη Διεθνή Κοινότητα - Δεν είμαστε υπέρ της έντασης» (video)

Ο Τσαβούσογλου απέφυγε, ωστόσο, να πει πως η χώρα του βρίσκεται εκτός του προγράμματος των F-35 και πως υπάρχει αντίδραση των ΗΠΑ για τα F-16, λόγω της προμήθειας S-400 από τη Ρωσία.

«Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό, εκλιπαρούσε στην ομιλία του στο Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα μαχητικά, σε πνεύμα που δεν αρμόζει σε συμμαχική χώρα και έκανε μικρότητες. Υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες, όμως δεν πιστεύω πως θα προκύψει πρόβλημα, πιστεύω πως το κλίμα είναι τώρα θετικό» είπε, μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Υπάρχουν διάφορα λόμπι, όπως των Αρμενίων, αλλά κυρίως αυτό της Ελλάδας, που λένε να μην μας δώσουν τα μαχητικά αυτά. Όμως, κυρίως, το ελληνικό λόμπι το κάνει αυτό» σχολίασε σε άλλο σημείο ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία, επειδή κάθισε στο ίδιο τραπέζι, στη διάρκεια δείπνου στο ΝΑΤΟ, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Τσαβούσογλου είπε: «Οι συναντήσεις μας σε ανεπίσημα δείπνα είναι ανθρώπινες και δεν σημαίνει πως τους αναγνωρίζουμε».

Αναφορικά με τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε πως «αν δεν εφαρμόσουν όσα υπογράψαμε στο σχετικό μνημόνιο, τότε δεν θα τους επιτρέψουμε την είσοδο στο ΝΑΤΟ». 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share