Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν: «Δεν αντέχει μια Ελλάδα που πετυχαίνει» - Απειλεί ο Σουλτάνος και φέρνει συναγερμό στα νησιά

Κλιμακώνεται η ένταση στα ελληνοτουρκικά

2 Ιουλίου 2022 10:13
Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν: «Δεν αντέχει μια Ελλάδα που πετυχαίνει» - Απειλεί ο Σουλτάνος και φέρνει συναγερμό στα νησιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σκληρή απάντηση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και της «εμπρηστικής» πολιτικής των Τούρκων προχώρησε η Ελλάδα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να τοποθετείται για τις... συμβουλές του Σουλτάνου για τις εκλογές.

«Είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ξεπερνά κάθε όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου «επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα, με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, είναι φυσικό να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει την εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ, που τον χειροκροτούσε όρθιο το Κογκρέσο, που συναντά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράφει μεγάλες συμφωνίες, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες, είναι κατανοητό να είναι δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας».

«Αυτή τη στεναχώρια του ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία έχει την ωριμότητα και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της στις απίστευτες προκλήσεις. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, θα συνεχίσουμε . Οι επιτυχίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι επιτυχίες της πατρίδας, σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα, σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η πατρίδα μας δεν θα ξαναϋπάρξει αδύναμη, ένας παρίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η νέα επίθεση Ερντογάν και η καθημερινότητα στα ακριτικά νησιά

Μετά τις απανωτές προκλητικές δηλώσεις και επιθέσεις ο Ερντογάν έκανε και ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.

Τριπλή επίθεση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη χώρα μας, ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό.

Μετά την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν επανήλθε στην προκλητική του ρητορική.

Ο δήμαρχος ηρωικής νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ψυχολογία των κατοίκων στα ακριτικά νησιά.

«Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα καλές. Πρέπει να διαχωρίσουμε τον λαό από την πολιτική ηγεσία. Είναι αλήθεια ότι από τον Ερντογάν έχουμε ακούσει πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι στο πλαίσιο των «ανατολίτικων παζαριών» και δεν θα γίνει κάτι. Αυτή την αίσθηση έχουμε και εδώ, ότι δεν θα γίνει κάτι. Δεν υπάρχει έντονη ανησυχία, το ηθικό είναι ακμαιότατο, οι Ακρίτες είμαστε συνειδητοποιημένοι, και παραμένουμε εδώ ενεργοί», είπε αρχικά.

«Η οικονομική ανάπτυξη παίζει ρόλο στο να είναι ενεργά τα νησιά και να μην ερημώνουν», κατέληξε.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου.

«Το θέμα της εισόδου της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Για να μπει μία χώρα, πρέπει να ψηφίσουν τα κοινοβούλια όλων των χωρών. Ο Ερντογάν δέχεται μεγάλη κριτική από το εσωτερικό της χώρας, διότι θεωρούν ότι γύρισε «με άδεια χέρια». Πήρε μία υπόσχεση για τα F-16, που είχε πάρει ήδη, από την Αμερικανική κυβέρνηση, ξέρει ότι υπάρχει ο σκόπελος του Κογκρέσου, και ταυτόχρονα δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φώς για να κάνει κάποια επιχείρηση στην Συρία. Έγινε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία και στην Μεσόγειο αλλά και στην Συρία», ανέφερε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Θυσίασε το βέτο, το πιο ισχυρό διπλωματικό όπλο που είχε, για «λίγα» πράγματα. Ο Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει και η ελληνική πολιτική τα τελευταία 2 χρόνια τον έχει δυσκολέψει. Ωστόσο, τον ενδιαφέρει περισσότερο τί θα κάνει αυτός στα εσωτετικά της χώρας του, και όχι τί θα κάνει ο Μητσοτάκης. Θα καθυστερήσει τη συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση για να πιέσει. Νομίζω ακόμα δεν έχουμε φύγει από τη σφαίρα της έντασης», κατέληξε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share