Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι καλές και ο κόσμος μαζί μου πολύ ζεστός»

Επιτόπια έρευνα από τον υπουργό

27 Ιουνίου 2022 18:48
Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι καλές και ο κόσμος μαζί μου πολύ ζεστός»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την λαϊκή αγορά Κυβέλια στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο ελέγχου για τη λειτουργία και τις τιμές στις λαϊκές αγορές.

Δείτε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα να επενδύσετε - Σταθερότητα κυβέρνησης, χώρας και δημοσιονομικών»

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Προσκεκλημένος της ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών Μακεδονίας/Θεσσαλίας/ Θράκης και ειδικότερα του προέδρου κυρίου Βασιλείου Μακρίδη επισκέφτηκα την λαϊκή αγορά Κυβέλια.

Οι τιμές πραγματικά καλές οι Παραγωγοί δίνουν μάχη να τις κρατούν χαμηλά και ο κόσμος μαζί μου πολύ ζεστός. Τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη. Παρά την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός βλέπει πόσο και υπό ποιες συνθήκες προσπαθούμε».

Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση:

«Βόμβα» Α. Γεωργιάδη: Έρχονται πρόστιμα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι - Έλεγχοι στα ψητοπωλεία

Πρόστιμα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας στον Real Fm, θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα ψητοπωλεία για να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά αισχροκερδούν.

Μάλιστα, αν οι ελεγκτές διαπιστώσουν ότι κάποιοι καταστηματάρχες έχουν προχωρήσει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις - που ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν και υπάρχει κέρδος, θα υπάρχουν πρόστιμα. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών.

Δείτε επίσης: Βόμβα - Σ' αυτή την αλυσίδα σούπερ μάρκετ επιβλήθηκε το πρόστιμο μαμούθ των 647.00 ευρώ!

αδωνισ-γεωργιαδησ

Αυξήσεις «φωτιά» χωρίς τέλος: Εκτοξεύθηκε η τιμή των λαχανικών - Ως και 300% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι

Το κύμα ακρίβειας και αυξήσεων των τιμών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα και τα οπωροκηπευτικά τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί ως και δύο ή τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη εποχή. Μια βόλτα άλλωστε στις λαϊκές αγορές επιβεβαιώνει πως οι τιμές στους πάγκους έχουν πάρει την ανηφόρα ακολουθώντας αυτές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Το κόστος των μεταφορικών είναι κυρίως ένα σοβαρό πρόβλημα», λένε οι επαγγελματίες, όπως αναφέρει το MEGA, επισημαίνοντας ότι η τιμή καθορίζεται και από την προσφορά και τη ζήτηση. Η άνοδος των τιμών οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως οι φυσικές καταστροφές (χαλάζι, χιόνι, παγετός), στην αυξημένη τιμή των λιπασμάτων αλλά και των καυσίμων.

Ενδεικτικά κάποια από τα βασικά προϊόντα που πωλούνται σε διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι:

  • Μαρούλι (τμχ): 1,10€ (από 0,50€) +120%
  • Ντομάτες (1 κιλό): 3€ (από 1,50€) +100%
  • Μπρόκολο & κουνουπίδι (1 κιλό): 2€ (από 0,50€ – 1€) +300%
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share