Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Πόθεν Έσχες Κυριάκου Μητσοτάκη: Αυτή είναι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Πρωθυπουργού το 2021 - Τα εισοδήματα και τα 80 ακίνητα (photo)

Πόσο είναι της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι

23 Ιουνίου 2022 10:54
Πόθεν Έσχες Κυριάκου Μητσοτάκη: Αυτή είναι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Πρωθυπουργού το 2021 - Τα εισοδήματα και τα 80 ακίνητα (photo)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση Πόθεν Έσχες του 2021 του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Στα 116.842 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο εισόδημα του πρωθυπουργού και της συζύγου του, όπως δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες.

Ο πρωθυπουργός διαθέτει επίσης μετοχές αξίας 140.096 ευρώ ενώ διαθέτει περίπου 534.000 ευρώ σε καταθέσεις πάντα μαζί με την σύζυγό του. Επίσης, το πρωθυπουργικό ζεύγος διαθέτει 80 συνολικά ακίνητα. Στη δήλωση του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται 4 επιβατικά Ι.Χ και ένα φορτηγό.

Οι συμμετοχές των δύο υπόχρεων σε εταιρίες είναι της τάξης των 596.855 ευρώ. Τέλος όσον αφορά στον τραπεζικό δανεισμό του πρωθυπουργικού ζεύγους αυτός ανέρχεται σε 1.295.926 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα εισοδήματα του κ. Μητσοτάκη στην προηγούμενη δήλωση Πόθεν Έσχες, ανέρχονταν σε 82.017 ευρώ και προέρχονταν κυρίως από τη βουλευτική αποζημίωση και δευτερευόντως από εκμετάλλευση ακινήτων. Τα εισοδήματα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι ανέρχονταν σε 36.671 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 28.000 από ακίνητα.

Σύνοδος Κορυφής: Στην ατζέντα των «27» η τουρκική προκλητικότητα - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σύνοδος Κορυφής: Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων και σε αυτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα θέσει στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς η Ελλάδα έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί σχετική αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το EURACTIV, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου τη νέα κλιμάκωση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τις επαναλαμβανόμενες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Επιπλέον, η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται συζητηθεί και στο δείπνο των ηγετών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη να εστιάζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της Άγκυρας. Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε χθες (Τετάρτη 23/6) και τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι για το ζήτημα των ανυπόστατων αιτιάσεων της Τουρκίας.

Εξάλλου, την τουρκική προκλητικότητα καταδίκασε ευθέως χθες (Τετάρτη 22/6) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ σχετικές δηλώσεις έκανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συνεχίζει να τηρεί την πολιτική των ίσως αποστάσεων και χαρακτηρίζει πολύτιμους συμμάχους Ελλάδα και Τουρκία, υπενθυμίζοντας την ετοιμότητα της Δύσης να αποτρέψει μια πιθανή ελληνο-τουρκική σύγκρουση.

«Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Στόλτενμπεργκ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share