Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Φοβάμαι ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν πριν τον Σεπτέμβριο»: Ποιος πολιτικός αρχηγός «βλέπει» κάλπες το καλοκαίρι; (video)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θεωρεί ότι θα κληθούμε να... βάλουμε σταυρό εν μέσω διακοπών

22 Ιουνίου 2022 10:13
«Φοβάμαι ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν πριν τον Σεπτέμβριο»: Ποιος πολιτικός αρχηγός «βλέπει» κάλπες το καλοκαίρι; (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης επέκρινε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” καταλογίζοντας έλλειψη ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δημοσκόπηση: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυρός Μητσοτάκης στους δείκτες

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε πρόωρες εκλογές ακόμα και πριν τον Σεπτέμβριο. «Χρειάζονται 52 μέρες για την επόμενη αναμέτρηση για να συμπληρωθεί το συνταγματικό χρονικό περιθώριο. Αν τις κάνει 2 Οκτωβρίου δεν βλέπω να βολεύεται η κυβέρνηση. Φοβάμαι ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν πιο νωρίς», είπε.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Να ανακοινώσει εκλογές για τον Σεπτέμβριο και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών»

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «συσσωρευμένα αδιέξοδα» τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ό,τι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

«Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση», σχολίασε.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό «να σοβαρευτεί», τονίζοντας ότι «η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του».

Μάλιστα, τον κάλεσε «αν πραγματικά επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα», στον δρόμο προς τις εκλογές: «να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο», «να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές», «να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο» και «να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share