Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αναβρασμός» στο πολιτικό σκηνικό: Σε ετοιμότητα τα ψηφοδέλτια για τις πρόωρες κάλπες - Η ερμηνεία των κινήσεων Μητσοτάκη (video)

«Θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας αλλά…»

22 Ιουνίου 2022 08:41
«Αναβρασμός» στο πολιτικό σκηνικό: Σε ετοιμότητα τα ψηφοδέλτια για τις πρόωρες κάλπες - Η ερμηνεία των κινήσεων Μητσοτάκη (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία για να προετοιμαστούν ανάλογα σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός αιφνιδιάσει και προκηρύξει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Να ανακοινώσει εκλογές για τον Σεπτέμβριο και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών»

Τα νέα μέτρα στήριξης των πολιτών για τα καύσιμα ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως προεκλογικό «δώρο», καθώς δεν είναι λίγοι όσοι «μετέφρασαν» το fuel pass 2 ως «εισιτήριο» για τις κάλπες 2. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει αφήνει ορθάνοιχτο «παράθυρο» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τροφοδοτώντας εκ νέου την εκλογολογία.

Για πρώτη φορά πριν από μία εβδομάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές σημειώνοντας ότι «μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για να διεξαχθούν αλλά και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι για να μη γίνουν» βάζοντας το και επίσημα στο τραπέζι ως σοβαρό ενδεχόμενο, ενώ χθες μιλώντας στο capital εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, λέγοντας ότι «θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας αλλά …».

Παράλληλα, στο ενδιάμεσο την περασμένη Παρασκευή μιλώντας στη ΝΟΔΕ Κύπρου κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους, εκτιμώντας ότι λόγω της απλής αναλογικής θα πάμε σε δίπλες κάλπες και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το «αφήγημα» της πρόωρης κάλπης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νewsbeast πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών και δεν είναι τυχαίο ότι ο απόλυτα προσεκτικός στο λόγο του πρωθυπουργός «χτίζει» το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα.

Και αυτό περιλαμβάνει τη λογοδοσία προς τους πολίτες – ψηφοφόρους με βάση το έργο που έχει παραχθεί τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, τη σύγκριση με το «παλιό», το άνοιγμα σε πρόσωπα – εκφραστές άλλων ρευμάτων που στελεχώνουν ήδη των κυβερνητικό μηχανισμό και θα συμπεριλαμβάνονται στα γαλάζια ψηφοδέλτια αλλά και την προσπάθεια να μην κυριαρχήσει η τοξικότητα στον πολιτικό λόγο.

Επιστροφή τον 15Αύγουστο

Μπάνια με το «σταγονόμετρο» καλούνται να κάνουν φέτος υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, καθώς υπάρχει κομματική «οδηγία» που τους θέλει όλους πίσω στις επάλξεις μετά το 15Αύγουστο. Ήδη οι υποψήφιοι έχουν ριχτεί δυναμικά στο κυνήγι του σταυρού, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι έδρες λιγοστεύουν λόγω της απλής αναλογικής.

Οι περιοδείες στην περιφέρεια τόσο του πρωθυπουργού, όσο και κυβερνητικών κλιμακίων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες και να εξηγήσουν τι έπραξαν μέχρι σήμερα και ποιο είναι το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.

Δεν είναι τυχαίο πάντως, ότι ήδη δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – Β. Γιόγιακας και Γ. Λοβέρδος- έχουν μιλήσει δημόσια για πιθανές ημερομηνίες πρόωρων εκλογών βάζοντας στο τραπέζι την 25η Σεπτεμβρίου ή τη 2α Οκτωβρίου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share