Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε τις ημερομηνίες που έρχονται εκλογές! (video)

«Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι...»

17 Ιουνίου 2022 12:00
Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε τις ημερομηνίες που έρχονται εκλογές! (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιμένει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023, όμως τόσο οι ανακοινώσεις των υποψηφίων βουλευτών όσο και η ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα δείχνουν ότι τελικά η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες - αν δεν αλλάξει κάτι - θα γίνει το φθινόπωρο.

Δείτε επίσης: Eurogroup: «Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Τα σενάρια που θέλουν να έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενισχύει και η δήλωση που έκανε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγακας. Ο ίδιος, μιλώντας στο Kontra24, έδωσε και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε σχετικά για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και απάντησε: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιοδεία του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα με αίτημα για… γουρουνοπούλα!

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την επικράτεια είναι πάντα πολύ πυκνές από άποψη συναντήσεων και δεν περιλαμβάνουν φαγητό ή χαλάρωση, καθώς τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του «τη βγάζουν» με τοστ και σάντουιτς.

Στην Καλαμάτα όμως υπήρξε εξαίρεση, καθώς όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και ζήτησε από τον Μεσσήνιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα να πάνε να φάνε γουρουνοπούλα.

Όπως αναφέρεται στη στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», για περίπου 50 λεπτά ο Πρωθυπουργός, ο επίσης Μεσσήνιος συνεργάτης του, Θανάσης Νέζης, οι τρεις τοπικοί βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και οι τρεις δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας έκατσαν στο τραπέζι, ικανοποιώντας το αίτημα Μητσοτάκη να φάει τοπική γουρουνοπούλα. Ο Κρητικός Πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με… οκτώ Μεσσήνιους, συσφίγγοντας τις σχέσεις του με τον νομό.

Η γουρουνοπούλα είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα στην Μεσσηνία. Στην γιορτή της Αναλήψεως είναι έθιμο να τρώγεται αποκλειστικά γουρουνοπούλα, ενώ την συναντάμε σε όλα τα πανηγύρια. Παλιότερα, θα βρίσκατε γουρουνοπούλες σε ειδικές προθήκες στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, αλλά λόγω νέων πρωτοκόλλων για τη σωστή διατήρησή της, αυτό σταδιακά καταργήθηκε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share