Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»

Η δήλωση Μητσοτάκη για την απόφαση του Eurogroup

16 Ιουνίου 2022 20:02
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για σημαντική εθνική επιτυχία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Δείτε επίσης: Eurogroup: «Πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Η δήλωση Μητσοτάκη για την απόφαση του Eurogroup:

Η Ελλάδα και οι Έλληνες υποδέχονται, σήμερα, μία σημαντική εθνική επιτυχία: με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια. Και, ταυτόχρονα, ανοίγει μία νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Έτσι, μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, επιτυγχάνεται και ο τρίτος στόχος που εξαρχής είχε θέσει η κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για τον μεγάλο εθνικό στόχο: την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ευημερίας για όλους. Και όλα αυτά ενώ, εδώ και τρία χρόνια, μένει σταθερό το τιμόνι του τόπου, παρά τις συνεχείς εξωγενείς κρίσεις και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Την εξέλιξη αυτή συνοδεύουν τα νεότερα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα τα οποία οι πολίτες εμπιστεύονται, τώρα, περισσότερο τους ευρωπαϊκούς, αλλά και τους εθνικούς θεσμούς. Μία απάντηση στον λαϊκισμό. Που αποδεικνύει ότι, μαζί με την οικονομική ευρωστία, η Πολιτεία ανακτά και τη λαϊκή αποδοχή, την οποία τόσο πολύ είχαν κλονίσει οι δοκιμασίες όλων των προηγούμενων ετών.

Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Αλλά ένας αξιόπιστος εταίρος. Ένα κράτος που δεν δέχεται υποδείξεις, αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Που δεν αδικείται, αλλά ηγείται. Με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας. Μετατρέποντας τα καθημερινά βήματα προς τα εμπρός, σε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share