Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ - Επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου 13 χρόνια μετά: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά ποιος τα παίρνει» (video)

Το... ξανάπε ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα του 3ου συνεδρίου του κόμματος

21 Μαΐου 2022 16:48
ΠΑΣΟΚ - Επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου 13 χρόνια μετά: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά ποιος τα παίρνει» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το μεγάλο στοίχημα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που διεξάγεται στο Τάε Κβον Ντο. Οι συντηρητικές δυνάμεις βολεύονται στο δίπολο Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Μιλώντας στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι το Κίνημα είναι σε μια «νέα ελπιδοφόρα φάση», και επισήμανε ότι «στέλνουμε μήνυμα ηχηρής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης τη σοκαριστική δήλωση για τον πρώην αρχηγό του κόμματος, «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ψυχάκιας, αναίσθητος, άθεος και σχιζοφρενής»

Καλούμαστε και ως Κίνημα Αλλαγής να απαντήσουμε στις προκλήσεις τις εποχής μας ανατρέποντας κατεστημένα, επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι αυτό φοβούνται, τη διαχρονική πορεία αλλαγών που κάναμε. Γι’ αυτό επιμένουν να μας εγκλωβίζουν στο δίλημμα με ποιον θα πάτε; Γιατί δεν θα μας θέλουν ανεξάρτητους και ελεύθερους».

«Θέλουν να μας καταστήσουν κομπάρσους στις ορέξεις των ισχυρών και την διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός.

Οι συντηρητικές δυνάμεις βολεύονται στο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Το στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε αλλά που θα πάει η χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι η πόλωση σήμερα δεν αφορά τα πραγματικά διλήμματα για την κοινωνία, αλλά εξυπηρετεί τον εγκλωβισμό ψηφοφόρων σε μικροκομματικές επιδιώξεις. Το δικό μας στοίχημα είναι να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό, τόνισε.

«Οι συντηρητικές δυνάμεις βολεύονται στο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και θέλουν να μας παγιδέψουν στο δίλημμα με ποιους θα πάτε. Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε το Κίνημά μας γέννησε ελπίδα. Δική μας ευθύνη να μην απογοητεύσουμε τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Στην Ουκρανία το διακύβευμα είναι η δημοκρατία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε παράλογη την ρωσική εισβολή, ενώ έκανε λόγο για γεωπολιτικό σεισμό. Όπως τόνισε σήμερα η Ευρώπη συνειδητοποιεί την ανάγκη αλληλεγγύης ενώ με την πανδημία σημείωσε ότι η Ευρώπη σήμερα καταλαβαίνει θέματα ταμπού κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπως ήταν τα ευρωομόλογα.

Η διαφοροποίηση από τη Δεξιά

Ο κ. Παπανδρέου έκανε αρκετές αναφορές στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ αναφερόμενος στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια σημείωσε ότι αυτό σημαίνει απειλή για τη δημοκρατία και συνέστησε προσοχή στους δημαγωγούς που όπως είπε θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής παλεύει για εξουσία του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει να υπηρετείς τη δημοκρατία, είπε ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι αυτό διαφοροποιεί το ΠΑΣΟΚ από τη Δεξιά αλλά και την παραδοσιακή Αριστερά. Θα μπορούσα να υιοθετήσω αυτούσια την ομιλία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά το ζήτημα είναι άλλο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την ομιλία του ιδίως σε ότι αφορά τη δημοκρατία, την ελευθερία του τύπου κλπ.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επικαλούμενος άρθρο του economist ότι «ναι λεφτά υπάρχουν αλλά ποιος τα παίρνει». Για τους δεξιούς η αγορά είναι ο θεός ενώ για την παραδοσιακή αριστερά είναι ο δαίμονας ενώ για μας είναι ένα εργαλείο για την ευημερία των πολιτών είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου κάνοντας αναφορές αντίστοιχα στο κράτος, τη δημοκρατία, την εξωτερική πολιτική, την παιδεία, την πράσινη ανάπτυξη, τα εργασιακά δικαιώματα κλπ. καταθέτοντας ουσιαστικά τις διαχωριστικές γραμμές που διαφοροποιούν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share