Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Καρφιά» Ανδρουλάκη προς ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία - Η συγκινητική κίνηση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά! (photos)

Χάραξε ξεκάθαρη... πορεία αντιπολίτευσης, ενόψει εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος

20 Μαΐου 2022 21:41
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Καρφιά» Ανδρουλάκη προς ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία - Η συγκινητική κίνηση για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά! (photos)
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό τους ήχους του «Chariots Fire» του τεράστιου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (17/5), αλλά και των Scorpions ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης: Δήλωση γεμάτη νόημα της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Η απάντηση στα σενάρια για πρόωρες εκλογές (video)

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέβηκε από τις εξέδρες προς την αρένα του γηπέδου με τον κόσμο να τον υποδέχεται με θερμό χειροκρότημα. Με θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκε ο κόσμος τον προέδρου του κόμματος όπως και τους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζελο και Γιώργο Παπανδρέου. Μάλιστα, οι τρεις τους κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλον εκπέμποντας μήνυμα ενότητας, ιδιαίτερα σχολιάζεται η τετ α τετ κουβέντα που έπιασαν οι κ Βενιζέλος - Παπανδρέου.

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Νεολαίοι του κόμματος φωνάζουν συνθήματα όπως, «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», κρατώντας στα χέρια τους σημαίες του κόμματος. Στις πρώτες σειρές βρίσκονται ιστορικά στελέχη της παράταξης όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Παρασκευας Αυγερινός, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυμιου αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο καθώς και ο Γιάννης Πανούσης. Το παρών έδωσε ακόμα και ο... Κίμωνας Κουλούρης.

Το συγκινητικό βίντεο για την Φώφη Γεννηματά

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Λίγο πριν ανέβει στο πόντιουμ ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα μάτριξ του γηπέδου προβλήθηκε βίντεο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Την ώρα της προβολής του βίντεο ο κόσμος χειροκροτούσε συγκινημένος. Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης κατευθύνθηκε στην πρώτη σειρά όπου υπήρχε μία άδεια καρέκλα και άφησε εκεί ένα λευκό τριαντάφυλλο στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με την ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγουν οι εργασίες του συνεδρίου

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλακης ανοίγει τις εργασίες με ομιλία του και θα αναπτύξει στα στελέχη αλλά και τους φίλους του κόμματος τις θέσεις του δίνοντας το πολιτικό στίγμα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ για καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σήμερα η παρουσίας σας είναι συγκλονιστική. είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που ήρθατε από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες.

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνολική τους προσφορά στην παράταξη, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεγάλη απούσα είναι η μεγάλη μας Φώφη. Θα είναι παρούσα στις καρδιές μας γιατί έδωσε μάχη για να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του.

Αναφερόμενος στην απώλεια του τεράστιου Βαγγέλη Παπαθανασίο τόνισε πως «μια μεγάλη μουσική ιδιοφυΐα, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και παγκόσμιος Έλληνας, έφυγε από τη ζωή. Θα μας συντροφεύει για πάντα η οσκαρική του μουσική στους δικούς μας Δρόμους της Φωτιάς».

«Τον Δεκέμβρη 270.000 δημοκρατικοί πολίτες υπέγραψαν την νέα αφετηρία. Στις 8 Μάη 180.000 μέλη έδωσαν εντολή για ένα νέο κόμμα. Είναι τώρα σειρά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε τιμώντας την ισχυρή εντολή που πήρα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. Ο δικός μας λαός, που βίωσε τον Αττίλα, δεν μπορεί να δίνει κανένα δίκιο στους αναθεωρητές της ιστορίας, είτε λέγονται Πούτιν, είτε Ερντογάν, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε περήφανοι για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις μας αλλά τώρα έχουμε μία νέα φιλοδοξία. Να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο. Ένα κόμμα που έμαθε να εκσυγχρονίζεται. Πρέπει να μιλήσουμε με ευθύτητα για τα προβλήματα της νέας γενιάς, για τον πληθωρισμό, για την υγεία. Γι' αυτό μιλώ για μια νέα σχέση ειλικρίνειας που θα βασίζεται σε ένα νέο πολιτικό ήθος.

Οι προκλήσεις εντάσσονται σε ένα νέο γεωπολιτικό περιβάλλον. Πλέον τελείωσε η μεταψυχροπολεμική περίοδος. Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να προετοιμαστούμε, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Το μεγάλο στοίχημα της μεγάλης εποχής είναι να προσφέρουμε στον λαό μία επιλογή αξιοπρέπειας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Η διακυβέρνηση της χώρας πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται σε κόμματα καρτέλ

Η διακυβέρνηση του τόπου πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται σε κόμματα καρτέλ. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής είπε πριν λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης. Ποιότητα ζωής σημαίνει η πρόσβαση σε σύγχρονα μέσα μεταφοράς, ποιότητα ζωής σημαίνει ότι σε περίοδο ενεργειακής κρίσης η μετακίνηση με τα ΜΜΕ για τους ευάλωτους πρέπει να γίνεται δωρεάν.

Δεν είναι ποιότητα ζωής να πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην υγεία, συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά από εμάς για να έχει μία ποιοτική ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια του, συμπλήρωσε.

Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος που δεν θα θυμίζει τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε ακόμη.

Για τη στέγαση των νέων ανθρώπων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στέγαση των νέων ανθρώπων. «Είμαστε περήφανοι που πρώτοι θέσαμε στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα μιας ολοκληρωμένης δημόσιας πολιτικής για τη στέγαση των νέων ανθρώπων, και της πρόσβασης σε αξιοπρεπή και προσιτή κατοικία, μέσω της δημιουργίας ενός δημοσίου αποθέματος κατοικιών τα οποία θα διατίθενται προς ενοικίαση, με κοινωνικά κριτήρια αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως κάνει η Πορτογαλία που έχει εντάξει 26.000 κατοικίες , η Ισπανία 20.000 και 10.000 Ιταλία.

Να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ξεκινήσουν τη ζωή τους, στο δικό τους σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν πάνω από το 50% του εισοδήματός τους όπως συμβαίνει για πάνω από το 60% των συμπολιτών μας που νοικιάζουν το σπίτι στο οποίο μένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

συνεδριο-πασοκ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Δεν μπορεί το κράτος να κυβερνάται με μετακλητούς και να μαλώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο πρωταθλητής στις προσλήψεις. Πρέπει να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πελατειακό κράτος, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρέπει να υπάρξει αναγέννηση με την κοινωνία στο προσκήνιο. Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε πως η αναγέννηση της παράταξης πρέπει να ταυτιστεί με την αναγέννηση της Ελλάδας.

Αργότερα η ομιλία του Κώστα Σημίτη

Παράλληλα θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Σημειώνεται πως ο κόσμος υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα την κοινή είσοδο Κώστα Σημίτη και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η αρένα του γηπέδου του TAE KWO DO γέμισε με κόσμο από νωρίς ενώ σε όλες τις καρέκλες υπάρχουν ελληνικές σημαίες αλλά και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το πράσινο, ενώ έχει επιστρέψει και ο «πράσινος» ήλιος το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ένας «πράσινος» Ήλιος 4 μέτρων έχει τυπωθεί σε 3 D και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της αρένας.

πασοκ-συνεδριο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share