Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

«Κεραυνοί» Υπουργείου Εξωτερικών κατά Τουρκίας για την Παναγία Σουμελά: «Προσβλητικές εικόνες, χόρευαν ντίσκο» (video)

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καλεί τις τουρκικές αρχές να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις

7 Φεβρουαρίου 2022 14:08
«Κεραυνοί» Υπουργείου Εξωτερικών κατά Τουρκίας για την Παναγία Σουμελά: «Προσβλητικές εικόνες, χόρευαν ντίσκο» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι εικόνες από τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για μουσικό βίντεο. Με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καλεί τις τουρκικές αρχές να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις «για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξη του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους. Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share