Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο κακός χαμός στη Βουλή: Ο πρόεδρος έκλεισε το μικρόφωνο στον Πολάκη

Έντονο επεισόδιο

31 Ιανουαρίου 2022 21:48
Ο κακός χαμός στη Βουλή: Ο πρόεδρος έκλεισε το μικρόφωνο στον Πολάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Χαμός» επικράτησε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis υλοποιώντας την «υπόσχεση» που έδωσε εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο προεδρεύων της Βουλής και να τον καλέσει να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο.

Τέθηκε ζήτημα μομφής

Μάλιστα, στη συνέχεια διέκοψε και τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή κατά του συναδέλφου και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Πρόταση μομφής – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Να ζητήσετε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία Novartis - Ποιος να κυβερνήσει;"

«Κύριε Τσίπρα μας ενημερώσατε στην ομιλία σας ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ακριβής όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να διαστρέφει την πραγματικότητα. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα. Θα αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα που είπατε σήμερα εδώ μέσα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές και δημιουργικές σκέψεις», σχολίασε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ελάχιστες τέτοιες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι για να μιλήσει στους πολίτες για την εικόνα της χώρας σήμερα αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κλείσει εσωκομματικές πληγές.

«Η συγγνώμη δεν έγινε αντιληπτή από όσους δεν την έμαθαν. Και από όσους δεν την εξέφρασαν ποτέ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η δημόσια αυτοκριτική και η συγγνώμη ενός πρωθυπουργού, είναι πολιτική πράξη με ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία», σχολίασε.

Αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ελλείψεις στον συντονισμό, ωστόσο απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή κράτησε ανοιχτή την Αττική Οδό, όταν πέρυσι, στη «Μήδεια», κατηγορούσε την κυβέρνηση, επειδή την είχε κλείσει.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share