Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βουλή - Πρόταση μομφής: Η στιγμή που Άδωνις και Πολάκης πάνε να πιαστούν στα χέρια (video)

Πριν τους χωρίσει τελικά η φρουρά

30 Ιανουαρίου 2022 21:09
Βουλή - Πρόταση μομφής: Η στιγμή που Άδωνις και Πολάκης πάνε να πιαστούν στα χέρια (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγριος καβγάς μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής με τους δυο βουλευτές παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, με τις φωνές τους να ακούγονται μέχρι το εντευκτήριο και να τους χωρίζουν εντέλει άλλοι βουλευτές και άνδρες της φρουράς της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο βουλευτές κάθονταν σε κοντινά τραπέζια όταν ο Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας του πως οι δυο τους θα τα πουν μεθαύριο, εννοώντας την συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου. Κατά πληροφορίες λέγεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι την Τρίτη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε «όποτε θέλεις» και πως την «Τετάρτη θα σου κάνω αγωγή ένα εκατομμύριο ευρώ αν δεν μου ζητήσεις συγγνώμη».

Η ένταση και οι φωνές ανέβηκαν κατακόρυφα με τον Παύλο Πολάκη να λέει πως οι υποθέσεις όσο εύκολα αρχειοθετούνται τόσο εύκολα ανασύρονται από το αρχείο και τον Άδωνι Γεωργιάδη να φωνάζει «με απειλείς» και κάπου εκεί μπήκε ο κόσμος ανάμεσα τους, αποσοβώντας τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετάξυ των δυο μπήκαν στη μέση ο «γαλάζιος» Βασίλης Σπανάκης και ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ που «κράτησε» τον ομόσταβλο του Παύλου Πολάκη.

Πρόταση μομφής – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Να ζητήσετε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία Novartis - Ποιος να κυβερνήσει;"

«Κύριε Τσίπρα μας ενημερώσατε στην ομιλία σας ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ακριβής όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να διαστρέφει την πραγματικότητα. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα. Θα αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα που είπατε σήμερα εδώ μέσα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές και δημιουργικές σκέψεις», σχολίασε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ελάχιστες τέτοιες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι για να μιλήσει στους πολίτες για την εικόνα της χώρας σήμερα αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

μητσοτακησ-κυριακοσ

Στη συνέχεια τόνισε: «Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές, δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κλείσει εσωκομματικές πληγές.

«Η συγγνώμη δεν έγινε αντιληπτή από όσους δεν την έμαθαν. Και από όσους δεν την εξέφρασαν ποτέ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η δημόσια αυτοκριτική και η συγγνώμη ενός πρωθυπουργού, είναι πολιτική πράξη με ειδικό βάρος και ξεχωριστή σημασία», σχολίασε.

Αναφορικά με τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Ελπίς», ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ελλείψεις στον συντονισμό, ωστόσο απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή κράτησε ανοιχτή την Αττική Οδό, όταν πέρυσι, στη «Μήδεια», κατηγορούσε την κυβέρνηση, επειδή την είχε κλείσει.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share