Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βουλή: “Φωτιά” άναψαν οι μάσκες που μοιράστηκαν στους βουλευτές - Έγραφαν “Made in Turkey” (photo-video)

Όσα κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη

29 Ιανουαρίου 2022 20:11
Βουλή: “Φωτιά” άναψαν οι μάσκες που μοιράστηκαν στους βουλευτές - Έγραφαν “Made in Turkey” (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατήγγειλε πως οι μάσκες που μοίρασε η Βουλή στους βουλευτές είναι από την Τουρκία.

Στην έναρξη της ομιλίας της κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, η βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε».

Κορωνοϊός - Βουλή: Τα κρούσματα και οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής πως στους βουλευτές χορηγούνται νέες μάσκες αυξημένης προστασίας. Έχουν σταλεί στα κόμματα, ενώ σε κάθε βουλευτή αναλογούν 10 μάσκες.

μασκεσ-βουλη

«Οι μάσκες που μας μοιράσατε στη Βουλή είναι από την Τουρκία! Γράφουν ‘made in Turkey’. Δεν είναι κακό, αλλά οι μετανάστες από Τουρκία δεν περνάνε, τα συμφέροντα περνάνε! Είναι προσχηματικό όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη.

Πρόταση μομφής: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Ανταλλαγή «πυρών» λίγο πριν την κορύφωση στη Βουλή (Video)

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής (30/01) με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Αύριο αναμένονται και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, οπότε και αναμένεται η κορύφωση της «μάχης».

Χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στη συζήτηση, παρακολουθώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με πολλούς βουλευτές της ΝΔ.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επεσήμανε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντικείμενο σε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά έχει σχέση με την αγωνία του να μην γίνει τρίτο κόμμα.

«Ξέρετε το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρετε ότι η Κ.Ο. της ΝΔ θα είναι συμπαγής και θα δώσει την εμπιστοσύνη της στη κυβέρνηση. Την Κυριακή το βράδυ θα πάρετε την απάντηση σας» σημείωσε.

«Ο βασικός λόγος που κάνετε την πρόταση μομφής, είναι γιατί, παρά την καταστροφολογία σας, αντί να κερδίζετε σε απήχηση, πηγαίνετε από το κακό στο χειρότερο. Αλλά αυτή ακριβώς η πρόταση μομφής, θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το δικό μας έργο, με τα όποια λάθη, και τους δικούς σας ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνες επιλογές» είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share