Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Νίκη Κεραμέως: Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς

Δείτε όσα ανακοίνωσε

21 Ιανουαρίου 2022 20:48
Νίκη Κεραμέως: Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με ένα νέο voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στους εκπαιδευτικούς δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων, επεκτείνεται το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Δείτε επίσης: Νέα μέτρα σε σχολεία και χώρους εργασίας στη «σκιά» της Όμικρον: Όλες οι αλλαγές σε πιστοποιητικά νόσησης, άδειες, PCR και rapid test

κεραμέως voucher

Τα voucher 200 ευρώ για κάθε εκπαιδευτικό θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ ετοιμάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη Βουλή.

To πρόγραμμα των voucher

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος αυτού πάνω από 500.000 νέες και νέοι ηλικίας 4-24 ετών έχουν ήδη λάβει voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Κορωνοϊός - Self tests: Ξεκινά η διάθεσή τους για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς - Το χρονικό διάστημα και η διαδικασία

Ξεκίνησε η διάθεση των self tests στα φαρμακεία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο self test την εβδομάδα και να προσκομίζουν τη σχετική βεβαίωση κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

σελφ-τεστ-σχολεια

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

σελφ-τεστ-σχολεια

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19. 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share