Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Κακός χαμός" στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Πολάκη για τα pcr και τα εμβόλια

"Μετωπική" σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς

20 Ιανουαρίου 2022 14:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
«Είστε προστάτης των χονδρεμπόρων» είπε ο Παύλος Πολάκης στον Αδώνι Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής.
«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ο Παύλος Πολάκης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σε σφοδρή σύγκρουση ήρθαν για άλλη μια φορά στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Προστάτης των χονδρεμπόρων»

«Είστε προστάτης των χονδρεμπόρων» είπε ο Παύλος Πολάκης στον Άδωνι Γεωργιάδη, σε τοποθέτησή του για τα pcr test.

Όπως είπε ο ίδιος, τα pcr test που προμηθεύεται το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στοιχίζουν 11 ευρώ, ενώ όλες οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα το αγοράζουν για πέντε έως οκτώ ευρώ, με τους περισσότερους να το προμηθεύονται με περίπου επτά ευρώ.

«Γιατί τους δίνετε τιμή 47 ευρώ και δεύτερον γιατί αφήσατε τόσο χρονικό διάστημα να πληρώνουν (οι πολίτες) 60 και 80;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης.

«Μην αρχίσετε τα λιανικά και τα χονδρικά, γιατί αυτά είναι μπούρδες» σχολίασε ο ίδιος.

πολάκης-γεωργιάδης

«Έχουν κέρδος, ζουν, κονομούν και αυτό φαίνεται από το ότι σας ξεφτίλισαν τρεις δήμαρχοι» πρόσθεσε και στη συνέχεια απαρίθμησε τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών, Χαλανδρίου και Μοσχάτου, που εξασφάλισαν τεστ σε χαμηλές τιμές.

«Έχουν πάρει σαν δήμαρχοι, για χίλιους πελάτες να το πω έτσι, τιμές 25 ευρώ. Κι εσείς λέτε ότι ο ΕΟΠΠΥ με 10 εκατομμύρια πελάτες που έχει υπό την ασφαλιστική του κάλυψη, δεν μπορεί να πει τους κλινικάρχες, στον ιδιωτικό τομέα και στα δημόσια νοσοκομεία ότι θα το πληρώνεστε 22-23 ευρώ» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε λόγο για «ψέματα» από την πλευρά της κυβέρνησης, σχετικά με τις τιμές των τεστ σε χώρες του εξωτερικού. Κάνοντας αναφορά στους νεκρούς στη χώρα μας είπε στον κ. Γεωργιάδη πως «έχετε αποτύχει» και τέλος είπε: «Είστε εκτεθειμένος πολλαπλά κ. Γεωργιάδη με την ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Αρχηγός των αντιεμβολιαστών»

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίροντάς τον για την «εξαιρετικά επιτυχημένη συγκέντρωση που κάνατε υπέρ του κ. Βαξεβάνη χθες έξω από το δικαστήριο».

«Σήμερα διάβαζα το άρθρο στο tvxs του κ. Κούλογλου για τον κ. Πολάκη και πράγματι πίστευα ότι τουλάχιστον εσείς οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είχατε την πρόνοια για λίγο καιρό να τον εξαφανίσετε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εγώ δεν θα άφηνα ποτέ, ειδικά τον κ. Πολάκη, να μιλήσει για τον πράγματι πιο σημαντικό δείκτη της πανδημίας, που είναι οι νεκροί ανά εκατομμύριο».

«Εάν δείτε την εξέλιξη του δείκτη αυτού και το πώς πηγαίνει η Ελλάδα σε σχέση με τις χώρες της Ευρώπης, θα διαπιστώσετε πως υπάρχει ένα σημείο τομής από το οποίο και μετά, από εκεί που η Ελλάδα πήγαινε πολύ καλύτερα, αρχίζει να πηγαίνει χειρότερα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε, το σημείο αυτό είναι η έναρξη των εμβολιασμών. Η χώρα μας δεν τα πήγε καλά στον εμβολιασμό σε σχέση με άλλες, με αποτέλεσμα να υπάρχει επίπτωση και σε αυτόν τον δείκτη, πρόσθεσε.

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο άτυπος αρχηγός του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος και τώρα για τα μονοκλωνικα μιλάει, για τα αντιικά μιλάει, για τα εμβόλια δεν μιλάει. Και που μας αποκάλυψε δυστυχώς ότι ακόμα και τη μητέρα του την άφησε ανεμβολίαστη από την τρίτη δόση» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share