Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανδρουλάκης: «Θα αυξηθεί γενναία ο κατώτατος μισθός»

Η πρώτη του μεγάλη υπόσχεση

11 Ιανουαρίου 2022 22:21
Ανδρουλάκης: «Θα αυξηθεί γενναία ο κατώτατος μισθός»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε εφ' όλης της ύλης στον Alpha και το κεντρικό δελτίο, αναφερόμενος στην οικονομία, την πανδημία και τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ έκανε και την πρώτη του μεγάλη υπόσχεση για αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξουμε πράγματα στον τόπο μας. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει η χώρα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις που δεν τις εκφράζει ο σημερινός διπολισμός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, τη στιγμή που το κόμμα του δείχνει να επανέρχεται.

Στο ερώτημα αν έχει συνηθίσει την προσφώνηση «Πρόεδρε», απάντησε άνετα και με χιούμορ: «Είναι σαν το ποδήλατο, θα το συνηθίσω σύντομα».

Η κριτική στην κυβέρνηση, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και η οικονομία

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι έχει δεσμευτεί για την αυτόνομη πορεία της παράταξης και υπογράμμισε ότι δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κινούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ελιτίστικη και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του λαϊκισμού». «Εμείς κινούμαστε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα εσωτερικά του κόμματός του υποσχέθηκε ότι στο νέο όνομα του κόμματος θα υπάρχει ο όρος ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα λυθεί θεσμικά στα όργανα του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες εντός του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα έχουν ρόλο και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος επί του θέματος.

Στο μέτωπο της Οικονομίας ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε έμφαση στα εργασιακά και στην αντιμετώπιση της φτώχειας λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρξει γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού αύριο το πρωί και όχι στο μέλλον».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share