Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Χαμός με το κόμμα ΚΟΤΕΣ: Έφοδος της ΕΛΑΣ στα γραφεία - "Πάρτι" 45 ατόμων χωρίς μάσκες και πρόστιμα (video)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός, ενώ διατάχθηκε και περαιτέρω έρευνα

3 Ιανουαρίου 2022 12:16
Χαμός με το κόμμα ΚΟΤΕΣ: Έφοδος της ΕΛΑΣ στα γραφεία -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφοδο στα γραφεία του κόμματος ΚΟΤΕΣ στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Κυριακής (2/1).

Οι πληροφορίες της αστυνομίας έκαναν λόγο για τη διοργάνωση πρωτοχρονιάτικου πάρτι, παρά την επιβολή των νέω μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Τρόμος στους δρόμους της Αθήνας: Συμμορίες ανηλίκων με μαχαίρια επιτίθενται σε πολυσύχναστα εμπορικά σημεία

κομμα-κοτεσ-αστυνομια

Μόλις εισήλθαν στον χώρο, οι αστυνομικοί αντίκρισαν ανθρώπους να παίζουν επιτραπέζια, να καπνίζουν και να καταναλώνουν αλκοόλ, ενώ άλλοι σέρβιραν ποτά.

Όπως αποδείχθηκε, ο χώρος ανήκει στο κόμμα «Κ.Ο.Τ.Ε.Σ», ενώ ο πρόεδρος του, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, είπε στους αστυνομικούς πως πρόκειται για πολιτική συγκέντρωση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε και ως εκ τούτου οι Αρχές ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα.

Ο εισαγγελέας έδωσε οδηγίες να κοπούν πρόστιμα και στους 45 παρευρισκόμενους επειδή δεν φορούσαν μάσκες, ενώ ζήτησε όλο το προανακριτικό υλικό ώστε να αποφασίσει σε δεύτερο χρόνο, ποιες άλλες παραβάσεις τελέστηκαν.

Τι είναι οι Κ.ΟΤ.Ε.Σ.

Οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (2009) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος. Το κόμμα αυτό υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών.

κομμα-κοτεσ-αστυνομια

Στις 14/7/2009 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Νόμου Αβραμόπουλου περί απαγόρευσης του καπνίσματος, μια πράξη που του έδωσε σημαντική δημοσιότητα.

Το κόμμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2009 κατεβάζοντας συνδυασμό μόνο στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, υπήρξαν άρθρα για το κόμμα και στον επαρχιακό τύπο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Σημαντική εντύπωση έκανε στον ελληνικό τύπο και η προβολή του κόμματος από εκπομπή του BBC στην οποία έγινε ειδική αναφορά/αφιέρωμα στο κόμμα αυτό, ως το πρώτο κόμμα διεθνώς που υποστηρίζει τα δικαιώματα των καπνιστών.

Στις εκλογές έλαβε 1.353 ψήφους, απασχολώντας τα Μ.Μ.Ε. και μετεκλογικά.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ο Νίκος Λούβρος, κλήθηκε ως εκπρόσωπος του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. σε ραδιοφωνική έρευνα με θέμα τα μέτρα της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Στις 13 Ιουνίου του 2019 ανακοινώθηκε ότι ο Νίκος Λούβρος θα κατέλθει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share